Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin "paras kiinalainen" löysi uuden kodin

Helsingin parhaaksi kiinalaiseksi ravintolaksi usein tituleerattu Dong Bei Hu on avautunut uudessa osoitteessa.

Kyseessä oli pakkomuutto. Ravintola toimi aikaisemmin pitkään Korkeavuoreankadulla. Vanhan rakennuksen joutuessa peruskorjaukseen edessä oli lähtö Vuorikatu 20:een.

Samasta talosta nurkan takaa Etelä Esplanadin puolelta lopetti toimintansa tunnettu seurusteluravintola Sir Eino.

– DBH:n omistaja kartoitti myytävien ravintoloiden markkinoita keväästä 2015 alkaen ja päättyi viimein valitsemaan kokonaan uusien tilojen vaihtoehdon, Actival Oy:n toimitusjohtaja Ari Larnemaa kertoo.

Vuorikatu 20:ssä katutasossa olevissa tiloissa ei ole aikaisemmin harjoitettu ravintolatoimintaa, mikä mahdollisti nykyaikaisen ravintolatekniikan toteuttamisen ilman suuria purkukustannuksia. Tyhjinä olleet tilat on suunniteltu ja toteutettu ravintoloitsijan tarpeiden mukaisesti.

Osoite ei ole DBH:n ensimmäinen.

Ravintoloitsijat "Lisa" Qilan Teng and Timo Mustonen avasivat ensimmäisen Dong Bei Hu –ravintolansa Museokadulla vuonna 2006.

Ja miten niin paras?

City-lehti hehkutti kokemusta Korkeavuorenkadulla näin:

"Erityisen suuren vaikutuksen tekevät kastikkeet, jotka ovat ihastuttavan omaperäisiä ja erilaisia. Hinta-laatusuhde on erinomainen. Vilkuilen syödessämme naapuriseurueiden reaktioita, ja huomaan samaan autuaan ilmeen monien kasvoilla. Dong Bei Hu ei jätä tilaa mussutukselle, vaan ottaa väkisin paikkansa kaupungin parhaana kiinalaisena ravintolana."