Poliisi rekrytoi mamu-taustaisia nuoria – "somali- ja arabikulttuurien tuntemus olisi todella tärkeää"

Pula maahanmuuttajataustaisista poliiseista on saanut Helsingin poliisin käynnistämään kampanjan, jolla tavoitellaan erityisesti maahanmuuttajataustaisia nuoria kouluttautumaan poliiseiksi.

–Kaikki hakijat ovat meille erittäin tärkeitä. Tämä kampanja on kuitenkin kohdennettu helsinkiläisnuoriin ja erityisesti maahanmuuttajataustaisiin nuoriin, sillä meille ei tule tällä hetkellä ollenkaan maahanmuuttajataustaisia poliiseja. Helsingissä on laaja somaliyhteisö ja arabiväestön määrä kasvaa jatkuvasti, näiden kulttuurien ja kielten tuntemus olisi todella tärkeää, kampanjaa vetävä komisario Jarkko Lehtinen kertoo.

Kampanja sai alkunsa kaupunginjohtaja Jussi Pajusen ja poliisipäällikkö Lasse Aapion yhteisestä ajatuksesta.

Poliisiksi Stadiin -kampanjaa tehdään yhteistyössä Vuosaaren lukion, Vuosaaren peruskoulun sekä Stadin ammattiopiston kanssa.

Yhteistyökouluissa opiskeleville nuorille on tarjolla erilaisia työharjoittelupaikkoja Helsingin poliisilaitoksella.

Talven aikana laitokselle tulee kuusi turvallisuusalan opiskelijaa Stadin ammattiopistosta kuukauden kestävälle työssäoppimisjaksolle.

Kesällä otetaan kymmenen kesätyöntekijää Stadin ammattiopistosta ja Vuosaaren lukiosta määräaikaisiin siviilityöntekijän virkoihin ja vartijoiksi. Kesätyöntekijöiden pestit ovat pituudeltaan 2–4 kuukautta.

Syksyllä Vuosaaren peruskoulun 9. luokilta otetaan viikon tet-jaksoille yhteensä kahdeksan oppilasta.

Nuorten työskentelypaikat tulevat olemaan rikostorjuntayksikössä, lupahallinnossa, liikenneturvallisuuskeskuksessa sekä vartiointi- ja säilytyspalveluissa.

–Nuorille avautuu mahdollisuus päästä tutustumaan poliisin työhön läheltä. Heille tehdään asiaankuuluvat turvallisuusselvitykset. Toivottavasti tätä kautta he saavat kipinän pyrkiä Poliisiammattikorkeakouluun ja tarkoitus olisi saada heitä tulevaisuudessa laitoksellemme töihin, Lehtinen toteaa.

Kampanjaa on myöhemmin tarkoitus laajentaa koskemaan myös pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhean piirissä olevia nuoria, joita on 1500.

Tästä syystä kampanjakasvoiksi valittiin kolme urheilutaustan omaavaa poliisia, jotka mielellään kertovat nuorille poliisityöstä.

Yksi kampanjan kasvoista on fitnessurheilua harrastava komisario Johanna Guessous

Hän iloitsee erityisesti työmahdollisuuksien monipuolisuudesta ja siitä, että jatko-opiskelu on tehty työn ohella helpoksi. Guessous opiskelee parhaillaan Tampereen yliopistossa hallintotieteiden maisteriohjelmassa.

–Helsingin poliisissa on niin monenlaisia tehtäviä, että jokainen varmasti löytää itselleen sopivan, Guessous sanoo.

Mainos: Helsingin kaupunki

Mainos: Helsingin kaupunki

50-luvun kerrostalo puolitti lämmityskulunsa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut