Riku Niemisen letti liehuu Love-leffassa

ENSI-ILTA Rumpuja soittava Riku Nieminen sai uutuuselokuvasta levy-yhtiötä perustamassa olleen rumpalin roolin.

Riku Nieminen (oik.) näyttelee Christian Schwindtiä Love Records – Anna mulle Lovee -elokuvassa. Future Film

Jussi Vehkasalo

Legendaarisesta Love Records -levy-yhtiöstä kertovassa elokuvassa näyttelee myös Riku Nieminen

Munamiehenä pinnalle pulpahtanut mies kertoo käyttäneensä elokuvan kuvauksissa peruukkia.

–Peruukki oli silmillä, meni suuhun ja oli naamalla. Siihen piti ensimmäisenä päivänä totutella, Nieminen kertoo.

Hän myös paljastaa, että lukioikäisenä hänellä itsellään oli pitkä tukka.

Peruukki oli silmillä ja suussa."

Aleksi Mäkelän ohjaamassa Love Records – Anna mulle Lovee -elokuvassa hän näyttelee levy-yhtiön perustajakolmikosta muusikko Christian Schwindtiä Atte Blomia näyttelee Jarkko Niemi ja Otto DonneriaTomi Alatalo

–Schwindt on elokuvassa yleinen säätäjä ja rahakirstun haltija. Hän on hieman ristiriitainen: Vaikka hän kritisoi muiden rahankäyttöä ja pitää jöötä, bilettää hän myös itse kuin pieni eläin.

Niemisen päätymiseen Schwindtin rooliin johti Roba-sarjan kuvaustauko. Aleksi Mäkelä jutteli kuvaustauolla Kari "Hissu" Hietalahden kanssa tulevasta Love Records -elokuvasta. He kysyivät Niemiseltä, tietäisikö hän nuorta näyttelijää, joka osaisi rummuttaa.

–Sanoin, että minä osaan rummuttaa. Mäkelä sanoi, että enhän minä ole enää nuori. Mutta kysyi sitten kuitenkin, että haluanko osan, Nieminen kertoo.

Hän musisoi Neljä Ässää ja K!NG -yhtyeissä.

Onko Love Records -tuotanto tuttua Niemiselle?

–Olen kuunnellut Pekka Pohjolan levyjä ja firman logo oli tuttu entuudestaan. Myös se oli tiedossani, että Atte Blom oli isossa roolissa yhtiössä.

Kun Nieminen roolin saatuaan tutustui tarkemmin Love Recordsiin, yllätti levy-yhtiön tuotannon laajuus ja intensiteetti hänet. Musiikkia on valtava määrä.

Niemisen oma musiikkimaku on laidasta laitaan. Pääasia on, että musiikki on hyvää.

Elokuvaa kuvattiin esimerkiksi Pitäjänmäellä sijaitsevan, niin ikään legendaarisen Finnvox-studion katolla. Tänä vuonna 50 vuotta täyttäneessä pitäjänmäkeläistudiossa on äänitetty lukemattomia suomirockin klassikkoalbumeja, mukaan lukien suuri määrä Love Records -levy-yhtiön levyjä.

Nieminen on mukana myös toisessa tammikuun ensi-iltaelokuvassa: Vuoden 2016 ensimmäisenä päivänä saa ensi-iltansaNuotin vierestä -elokuva. Draamakomediassa Nieminen näyttelee Arto-insinööriä.