Kansallisjuoma romahti ja nämä "klassikot" katosivat Alkosta kokonaan

Alkon monopoli on kansan mielestä tyydyttävä ratkaisu. Helsingin Uutiset arkisto

Sakari Nupponen

Onko mikään muuttunut suomalaisten juomasuosikeissa? On ja ei, jos katsoo Alkon myyntitilastojen kehitystä viimeksi kuluneen 10 vuoden aikana ( Katso alla myyntitilastot vuosilta 2014, 2010 ja 2004)

Koskenkorvan myynti on pudonnut alle puoleen entisestään. Muuten top 10 -listalla seisovat samat juomat vuodesta toiseen. Edes kulttijuoma Jalllu ei ole onnistunut tunkeutumaan joukkoon, vaan on sijalla 12.

Laskelmassa ei ole mukana panimojuomia, kuten lonkeroita, oluita ja siidereitä.

Vanhan Alkon ja Kekkosen aikaan tilanne näytti toisenlaiselta. Silloin tilastossa oli mukana myös ravintolamyynti, joka kulki Alkon kautta ( Katso alin taulukko vuodelta 1978).

Koskenkorva oli ylivoimainen ykkönen. Ravintoloissa juotiin Dry Vodkaa. Muut listan helmet eivät Kolmen Leijonan Whiskyä lukuun ottamatta olleet varsinaisia ravintolaherkkuja.

Sellaisia takavuosien kotimaisia suosikkeja, kuten Sorbus ja Aperita, ei löydy enää valikoimista. Gambina vielä sinnittelee.

Lähde: Alko

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut