Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Koskettelua Jumbossa, erikoisia blondeja ja laittomia viinamainoksia – näitä luettiin 2015

Kuluneen vuoden suurin puheenaihe Helsingin Uutisten verkossa oli turvapaikanhakijoiden tulva Suomeen ja siitä seuranneet ilmiöt.

Vuoden luetuin juttu ”Jumbossa asiakkaita kosketellaan ja perään huudetaan ja vihelletään” käsitteli turvapaikanhakijoiden aiheuttamia häiriöitä vantaalaisessa kauppakeskuksessa. Ongelmat oli nostettu esiin asukasillassa, jossa Helsingin Uutisten, Vantaan Sanomien ja Länsiväylän toimittaja oli paikalla. Juttu keräsi Helsingin Uutisten verkossa yli 146000 lukijaa.

Vuoden toiseksiluetuin juttu ”Näiden kaunotarten kuvilla Suomesta kerrotaan turvapaikanhakijoille” käsitteli arabimedioiden julkaisemaa Suomi-esittelyä, joka oli kuvitettu hollantilaisen energiajuoman mainoksella. Mainoksen nuoret naiset tuskin ovat siis suomalaisia. Juttu kiinnosti liki 113000:tta verkkokävijää.

Muut luetuimpien top 10:een tiensä selvittäneet uutiset käsittelivät muun muassa Jounin kaupan kauppiaan Sampo Kaulasentempausta verkossa, nuorten huonoa kuntoa, perussuomalaisten aiheuttamia kustannuksia yhteiskunnalle sekä helsinkiläisen valokuvaajan”anti-Valvira-kampanjaa”, jossa julkaistiin kuvia alkoholijuomista.

Nuorten kehno kunto nousi puheenaiheeksi marraskuussa, kunyläasteen opettajat paljastivat, ettei nuori välttämättä jaksa juosta edes yhtä ratakierrosta tai luokan pojista kukaan ei yllä 2 000 metriin Cooperin testissä. Osa nuorista harjoittelee kovaa ja kilpailee, mutta miten saada suuri massa liikkeelle, jutussa pohdittiin.

Eduskuntavaalien alla julkaistu juttu ”Dosentti jyrähtää: Persut maksavat Suomelle 100 miljardia euroa” oli Helsingin yliopiston dosentin Panu Raatikaisen vastaisku perussuomalaisten tekemälle laskelmalle maahanmuuton kustannuksista. Perussuomalaiset julkaisivat laskemansa keväällä, ennen kuin turvapaikanhakijoiden virta Suomeen kesällä kiihtyi.

Raatikainen puolestaan laski, että jokainen perussuomalaisten kannattaja maksaa pelkästään 18 ikävuoteen mennessä Suomelle koulutuksineen ja terveydenhuoltomenoineen noin 200 000 euroa.

– Koska äänestyskäyttäytymisen perusteella persuksi tunnustautuu noin puoli miljoonaa suomalaista, tämä tarkoittaa, että persut ovat tulleet maksamaan Suomelle vähintään 100 miljardia euroa, dosentti pamautti.