Pasilan Triplaan tulee Prisma, K-supermarket ja kauppahalli

Kaisa Paastela

Triplan kauppakeskuksen päivittäistavarakaupan niin sanotut ankkuriyritykset ovat selvillä ja niiden kanssa on tehty sopimukset tiloista.

Triplaan tulee iso, 4000 neliön K-supermarket sekä 8000 neliön, uuden konseptin City-Prisma kahteen kerrokseen. Pohjakerrokseen ruokakauppojen viereen sijoittuu Triplan oma kauppahalli, Market Zoo. Lisäksi aseman yhteyteen on tulossa Alepa ja K-market.

Keski-Pasilan Mall of Tripla on valmistuessaan liiketilojen lukumäärällä mitattuna Suomen suurin kauppakeskus. Vuokrattavaa tilaa on yli 85000 neliötä noin 250 toimijalle ja pysäköintipaikkoja noin 2300 autolle.

Kauppakeskus avataan joulumyyntiin 2019 samanaikaisesti uuden Pasilan aseman kanssa. Triplan kaupallisesta tilasta on tällä hetkellä vuokrattu noin 20 prosenttia.

–Triplassa yhdistyy kaupunki ja kauppakeskus, missään muualla ei ole juna-asemaa keskellä kauppakeskusta, sanoo YIT:n kaupallinen kehitysjohtaja Pirjo Aalto

Aallon mukaan Triplassa keskitytään erityisesti ravintolapalveluihin, erilaisia ruokapaikkoja on tulossa yhteensä peräti 70–80.

–Tulossa on muun muassa Kim Heiniön kaksi uuden konseptinravintolaa, Aalto sanoo.

Myös vaatepuolella ankkuriyrityksiä on jo selvillä, mutta Aalto on niistä vielä vaitonainen. Sen hän paljastaa, että ainakin Luhta Brand Storen ja Aleksi 13:n kanssa on solmittu vuokrasopimukset.

–Aikaahan tässä on. Triplan vuokralaisneuvottelut on saatu hyvään vauhtiin ja kiinnostus on ollut erittäin hyvää, toteaa Aalto.

YIT, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera, Onvest Oy, Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia ja Vakuutusosakeyhtiö Henki-Fennia ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen yhteisyrityksen perustamisesta Triplan kauppakeskuksen ja pysäköintilaitoksen toteuttamista varten.

Tavoitteena on allekirjoittaa hankkeen lopulliset sopimukset alkuvuonna 2016.

Rakennuslupa Triplan ensimmäistä toteutusvaihetta eli pysäköintilaitosta varten on jo myönnetty, ja maanrakennustyöt ovat käynnissä.

Pasilasta rakentuu tulevina vuosina Helsingin toinen keskus, jonka asukkaiden ja työpaikkojen määrä kaksinkertaistuu vuoteen 2040 mennessä.

Triplaan rakennetaan kauppakeskus, toimistotiloja, asuntoja ja hotelli. Myös Pasilan asema ja sen yhteyteen toteutettava joukkoliikenneterminaali ovat osa hanketta.

Helsingin kaupunki on kaavoittanut Triplan pohjoispuolelle Ratapihakorttelit, joihin rakennetaan asuntoja 3 000 asukkaalle. Lisäksi Helsingin kaupungin järjestämä suunnittelukilpailu Triplan eteläpuolelle rakennettavasta tornitaloalueesta on käynnistymässä.

Juttua muokattu kello 11.23:täsmennetty Prisman pinta-alaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Radio Suomipopin suosikkijuontaja haastatteli Antti Tuiskua ja Mikael Gabrielia vanhempiensa vaatehuoneessa – "En kysynyt äitiltä ja iskältä lupaa"
 2. Kännykkävarkaiden piinaamalle Sompasaunalla rakennettiin turvalokerot – "Ei ole pyhää edes sauna"
 3. Kallion kirkossa järjestetään jälleen hääyö – tarjolla ilmaiset juhlaherkut
 4. Mitä maksaa lyhyt taksikyyti Helsingin suosikkiterassille? – vertailu paljasti jopa 9 euron hintaeron
 5. Kumpulan maauimalaan myydään nyt 5 euron erikoislippuja – oikeuttaa jonon ohitukseen
 6. T24: Kartanoelämää Tallinnan naapurissa - Kernun kartano on mainio päiväretkikohde
 7. T24: Katutyöt toivat Tallinnassa päivänvaloon arvokkaita arkeologisia löytöjä
 8. Olitko Tallinnan-laivalla? Risteilylaivoilla on ollut useita koronan kantajia, varoittaa THL
 9. Bussikuski raivosi ja heitti matkustajia väkivalloin ulos bussista Helsingissä – Vaati isoja korvauksia työsuhteen purusta, mutta joutui itse maksamaan
 10. Tukes selvittää Helsingin kaupunginteatterin räjähdystä – Alalla pelätään, että vastaavia onnettomuuksia voi sattua muuallakin
 11. HSL-sovelluksessa voi maksaa lippuja nyt myös Pivolla
 12. Älä päästä koiraa sinileväiseen veteen – Näin tunnistat hengenvaarallisen myrkytyksen
 13. Äänestä historiallisia kuvia Kruununhaan sähkökaappeihin
 14. 1990-luvun taloja purkuun Meri-Rastilassa – uusien rakentaminen kutistaa puistoja
 15. USU: Ruumiinavauksia vähemmän kuin koskaan – Lääkäri: "Tämä on huolestuttava suunta"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Häirikkö piinasi naapureita vuosia ja lopulta asunnon valtasi liekkimeri – Laura jäi loukkuun kerrostalon ylimpään kerrokseen: "Tiesin, että jotain tällaista tulee tapahtumaan"
 2. Yksiöiden vuokrat pomppasivat Helsingissä – katso hurjat erot alueittain: Tällä uudehkolla alueella 30-neliön asunnosta pyydetään jo liki 1000 e/kk
 3. Nämä 9 Helsingin ravintolaklassikkoa tulisi kokea edes kerran elämässä – "Keittiö ja palvelu ovat olleet ensiluokkaisia kautta aikojen"
 4. Olitko Tallinnan-laivalla? Risteilylaivoilla on ollut useita koronan kantajia, varoittaa THL
 5. Jan Vapaavuori tyrmistyi väitteistä A-studiossa – "Maailmassa ei ole montaa organisaatiota, jossa..."
 6. T24: Katutyöt toivat Tallinnassa päivänvaloon arvokkaita arkeologisia löytöjä
 7. Bussikuski raivosi ja heitti matkustajia väkivalloin ulos bussista Helsingissä – Vaati isoja korvauksia työsuhteen purusta, mutta joutui itse maksamaan
 8. Juttua päivitetty: Vantaan poliisioperaatio ohi, kohdehenkilö otettu kiinni – Liittyi "hengen ja terveyden suojaamiseen"
 9. Rantapuistoon tuli Helsingissä grillauspaikat mutta ei julkista vessaa, koska sitä vastustettiin – "Yksilön itsekkyys koituu aina kaikkien haitaksi"
 10. 1990-luvun taloja purkuun Meri-Rastilassa – uusien rakentaminen kutistaa puistoja
 11. Mitä maksaa lyhyt taksikyyti Helsingin suosikkiterassille? – vertailu paljasti jopa 9 euron hintaeron
 12. Taas uusi saari avautui yleisölle Helsingissä – piskuinen luoto luotsitupineen on saaristo pienoiskoossa
 13. Jopa kokonaisia roskapusseja jätetään suositulle mattolaiturille – Asukkaalla selkeä näkemys porsastelun syystä
 14. Kumpulan maauimalaan myydään nyt 5 euron erikoislippuja – oikeuttaa jonon ohitukseen
 15. Muutoksia Itä-Helsingin palveluissa: Kontula jäämässä ilman omaa terveysasemaa, Myllypuroa laajennetaan ja Kivikko saa jatkaa toistaiseksi

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.