Pasilan Triplaan tulee Prisma, K-supermarket ja kauppahalli

Triplan kauppakeskuksen päivittäistavarakaupan niin sanotut ankkuriyritykset ovat selvillä ja niiden kanssa on tehty sopimukset tiloista.

Triplaan tulee iso, 4000 neliön K-supermarket sekä 8000 neliön, uuden konseptin City-Prisma kahteen kerrokseen. Pohjakerrokseen ruokakauppojen viereen sijoittuu Triplan oma kauppahalli, Market Zoo. Lisäksi aseman yhteyteen on tulossa Alepa ja K-market.

Keski-Pasilan Mall of Tripla on valmistuessaan liiketilojen lukumäärällä mitattuna Suomen suurin kauppakeskus. Vuokrattavaa tilaa on yli 85000 neliötä noin 250 toimijalle ja pysäköintipaikkoja noin 2300 autolle.

Kauppakeskus avataan joulumyyntiin 2019 samanaikaisesti uuden Pasilan aseman kanssa. Triplan kaupallisesta tilasta on tällä hetkellä vuokrattu noin 20 prosenttia.

–Triplassa yhdistyy kaupunki ja kauppakeskus, missään muualla ei ole juna-asemaa keskellä kauppakeskusta, sanoo YIT:n kaupallinen kehitysjohtaja Pirjo Aalto

Aallon mukaan Triplassa keskitytään erityisesti ravintolapalveluihin, erilaisia ruokapaikkoja on tulossa yhteensä peräti 70–80.

–Tulossa on muun muassa Kim Heiniön kaksi uuden konseptinravintolaa, Aalto sanoo.

Myös vaatepuolella ankkuriyrityksiä on jo selvillä, mutta Aalto on niistä vielä vaitonainen. Sen hän paljastaa, että ainakin Luhta Brand Storen ja Aleksi 13:n kanssa on solmittu vuokrasopimukset.

–Aikaahan tässä on. Triplan vuokralaisneuvottelut on saatu hyvään vauhtiin ja kiinnostus on ollut erittäin hyvää, toteaa Aalto.

YIT, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera, Onvest Oy, Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia ja Vakuutusosakeyhtiö Henki-Fennia ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen yhteisyrityksen perustamisesta Triplan kauppakeskuksen ja pysäköintilaitoksen toteuttamista varten.

Tavoitteena on allekirjoittaa hankkeen lopulliset sopimukset alkuvuonna 2016.

Rakennuslupa Triplan ensimmäistä toteutusvaihetta eli pysäköintilaitosta varten on jo myönnetty, ja maanrakennustyöt ovat käynnissä.

Pasilasta rakentuu tulevina vuosina Helsingin toinen keskus, jonka asukkaiden ja työpaikkojen määrä kaksinkertaistuu vuoteen 2040 mennessä.

Triplaan rakennetaan kauppakeskus, toimistotiloja, asuntoja ja hotelli. Myös Pasilan asema ja sen yhteyteen toteutettava joukkoliikenneterminaali ovat osa hanketta.

Helsingin kaupunki on kaavoittanut Triplan pohjoispuolelle Ratapihakorttelit, joihin rakennetaan asuntoja 3 000 asukkaalle. Lisäksi Helsingin kaupungin järjestämä suunnittelukilpailu Triplan eteläpuolelle rakennettavasta tornitaloalueesta on käynnistymässä.

Juttua muokattu kello 11.23:täsmennetty Prisman pinta-alaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut