Peliarvio: Need for Speed on seiskaplussan kaahauspeli

Need for Speed on saanut kehuja ulkonäöstään, mutta pelillisesti se kuuluu tyylilajinsa keskikastiin.

Marko Ahonen

Need for Speedissä on mukana myös tarina, tai oikeastaan useampia. Pelaajan tehtävä on menestyä Ventura Bayn urbaanissa maisemissa laittomissa kaahauskisoissa. Kisailu tapahtuu avoimessa maailmassa oman valinnan mukaan.

Tarkoituksena on kasvattaa omaa mainetta ja kerätä mahdollisimman komea autokokoelma. Autojen viritys ja varustelu muistuttaa roolipelien hahmonkehitystä. Tietenkin autoja voi myös ostaa ja myydä.

Pääjuoneen kuuluu noin 80 tehtävää, ja muutenkin tekemistä on ihan mukavasti. Kisoissa pärjääminen on vain yksi tapa menestyä. Bonusta kilahtaa tilille mistä milloinkin, mikä on koukuttavaa.

Need for Speed on saanut kehuja ulkonäöstään, mutta pelillisesti se kuuluu tyylilajinsa keskikastiin.

Peli vaatii toimiakseen jatkuvan nettiyhteyden, jolle on vaikea keksiä mitään järkevää syytä. Kuinka monta kertaa pelifirmojen pitää tämä sama virhe toistaa? Need for Speedin tekninen toteutus saa kiitettävän, mutta taiteellinen vaikutelma vain tyydyttävän. Homma toimii, vaan ei hurmaa.

Need for Speed

Ghost Games

PS4, Xbox One, PC

Ikäsuositus 12

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut