Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kappeli välttyi purkutuomiolta Helsingissä – kirkkosalissa jumppaavat pian seniorit

Paloheinän kirkkorakennus välttyi purkutuomiolta ja se avataan ensi vuoden alussa hoitokotina.

Oli vähällä, ettei Paloheinän kirkkoa olisi vuosia sitten purettu. Paikalle suunniteltiin jo rakennettavaksi rivitaloja. Mutta.

–Paikalliset asukkaat vastustivat purkamista niin paljon, toteaa Hoitokoti Päiväkummun toimitusjohtaja Anne Kangas

Ei jäänyt paikalle tosin kirkkoakaan, vaan pelkät seinät.

Helsingin seurakuntayhtymä myi kosteusvaurioisen rakennuksen yksityiselle kiinteistöyhtiölle viime vuonna. Kiinteistöyhtiö aloitti rakennuksessa yli vuoden kestäneen remontin.

Ensi helmikuussa kirkon tilalle avataan yli 30-paikkainen hoitokoti. Valkorapattu talo on komea ilmestys rauhallisen pientaloalueen varrella Paloheinän Repovuorentiellä.

–Täällä on kastettu, vihitty ja päästy ripille. Elämmehän me samalla myös omaa unelmaamme, jatkaa Kangas.

Yksityinen hoitokoti asettuu rakennukseen vuokralaiseksi pitkällä vuokrasopimuksella.

Paloheinän kirkko on ensimmäinen Helsingin kirkoista, joka on myyty muuhun käyttöön. Rakennuksen virallinen status on itse asiassa kappeli.

aikana hoitokodiksi muuttunut kirkko rakennettiin putkia ja ilmastointeja myöten lähes kokonaan uusiksi.

–Salissa on edelleen samaa tunnelmaa kuin ennen. Olemme pyrkineet säilyttämään vanhaa, koska kirkko on alueen asukkaille hyvin tärkeä paikka, Kangas sanoo ja toivoo rakennuksen toimivan myös alueen asukkaille muun muassa juhla- ja kokouskäytössä sekä myyjäis- ja konserttipaikkana.

Asukkaiden mahdollisuus vuokrata rakennusta on ollut myös Helsingin seurakuntayhtymän toiveena.

–Lähtökohtamme on ollut, että kirkkorakennukset olisivat myynnin jälkeenkin jollain tavalla myös asukkaiden käytössä, toteaa yhtymän kiinteistöjohtaja Kai Heinonen

hohkaa nyt uutuuttaan, eikä sisätiloja tunnista vanhaksi kirkoksi.

Kirkkosali on muuttunut monitoimitila Sointulaksi. Entisen papin asunnon paikalle valmistuu helmikuuhun mennessä neljä noin parikymmentäneliöistä huonetta.

Entisen kirkon autotallin paikalle rakennetaan koko hoivayrityksen keskuskeittiö. Neljä palveluasuntoa rakennetaan entisiin kerhotiloihin.

Remontin myötä rakennukseen tulee yli 800 lisäneliötä. Se on vajaa puolet enemmän kuin kirkossa alkujaan.