Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Temppeliaukion uusi turistivessa haastaa Helsingin citykäymälät – "Halusimme luoda mahdollisimman mukavan vessakokemuksen"

Temppeliaukion kirkolle avautuu kesäksi konttivessa turistien käyttöön. Suosittu turistikohde ei ole voinut tarjota vierailijoilleen vessahelpotusta, sillä wc-tilat on jouduttu sulkemaan kasvavan asiakasvirran aiheuttaman paloturvallisuusriskin vuoksi. Vessaan jonottavat vierailijat muodostivat ovelle ihmismuurin ja tukkivat siten poistumistiet.

Töölön seurakunta päätti korjata puutteen tilaamalla kirkon ulkopuolelle konttivessan. Se on nyt tuotu paikalleen ja on valmis käyttöön heti, kun matkailijoita kirkkoon taas saa bussikuljetuksin saapua.

Wc-kontin suunnittelusta vastasu Novosan Oy ja Lassila & Tikanoja Oy sen toteutuksesta, vuokrauksesta ja ylläpidosta. Yhteistyössä on ollut merkittävä määrä suomalaista huippuosaamista niin materiaaleissa kuin kalusteissa, yhtiöt tiedottavat.

– Oli mahtavaa päästä ideoimaan ja toteuttamaan uudenlaista vessaratkaisua Helsingissä vieraileville turisteille. Lähdimme haastamaan kaupungin tarjoamia citykäymälöitä. Suunnittelimme tilavamman ja yksinkertaisemman vessaratkaisun, joka palvelee kirkon suuria kävijämääriä, kertoo Novosanin sisustusarkkitehti Julia Kuhanen.

Suunnittelutyön lähtökohtana olivat siivottavuus, ylläpito, käyttömukavuus ja kotimaisuus. Materiaalivalinnoissa suosittiin ympäristöystävällisiä ja vastuullisesti tuotettuja materiaaleja ja kalusteita.

– Halusimme luoda kirkossa vieraileville turisteille ja kaupunkilaisille mahdollisimman mukavan ja turvallisen vessakokemuksen, joka kestää myös aikaa, kertoo yhtiön sisustussuunnittelija Sanna Lahtivesi.