Helsingin merikotkalivessä voi seurata Nadin ja Amalian puuhia – Vanhankaupunginlahden julkkispari kantaa poikasilleen muun muassa lahnoja

Taivaalla liitelevä merikotka kiinnittää huomion. Sen siipien kärkiväli on Wikipedian mukaan 190–240 senttimetriä. Arkisto/Sauvo Jylhä
Kaisa Paastela

Kaisa Paastela

Vanhankaupunginlahdelta lähetettävässä uudessa merikotkalivessä seurataan jo julkkismaineeseen noussutta merikotkapariskuntaa poikasineen.

Merikotkapari on nimetty Nadiksi ja Amaliaksi Vanhankaupunginlahdella sata vuotta sitten vaikuttaneen legendaarisen kalastajapariskunnan mukaan. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun merikotkat pesivät näin likellä kaupunkiympäristöä.

Pesässä on tällä hetkellä ainakin kaksi pientä poikasta, joita Nadi ja Amalia ruokkivat lähinnä lähivesistä kalastamillaan lahnoilla ja muilla kaloilla.

Vanhankaupunginlahti on tärkeimpiä lintuvesiä koko Suomessa.

Lopin saaressa merikotkien naapurina pesimään uskaltautuneiden harmaahaikaroiden ja merimetsojen elämää pääsee myös seuraamaan kameran välityksellä.

Näiden kolmen lajin yhteiselo ei välttämättä tule sujumaan rauhanomaisesti, joten aika näyttää onnistuvatko kaikki naapuruston lajit pesinnöissään.

Lue myös: "Uutta ja mykistävää" – Merikotka pesii Vanhankaupunginlahdella ensimmäistä kertaa

Vasikkasaaren livekamerassa puolestaan rentoudutaan merimaisemissa ja jännitetään pesäkamerassa, aloittavatko tiaiset pesintänsä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut