Vettä vuotava helsinkiläiskoulu pelättyä pahemmassa kunnossa – remonttia lykättiin viime kesänä

HU:n uutiskirje lähetetään päivittäin kello 14. Helsingin Uutiset
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Metsolan ala-asteen kattovuoto on aiheuttanut laajat vauriot Kartanomuseontiellä.

Kaupunki etsii 200 oppilaalle nyt väistötiloja.

Koulun katolle suunniteltiin viime vuonna pinnoitustyötä. Sitä kuitenkin lykättiin, koska katon arvioitiin olevan käyttökunnossa.

Kaupunki kertoo, että ensimmäiset havainnot ala-asteen vesikattovuodosta tehtiin viime elokuussa.

– Kun katon rakenteita avattiin korjausten yhteydessä, kävi ilmi, että vuodot olivat olleet oletettua laajempia ja rakennus oli arvioitua huonommassa kunnossa. Vuotojälkien perusteella rakenteissa epäillään olevan laajoja vaurioita. Niitä ei ole tutkittu tarkasti, mutta korjaustarpeen arvioidaan olevan mittava, kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Väistötilat tarvitaan käyttöön syyslukukauden alusta. Koulu jatkaa toimintaansa myös Itä-Pakilan toimipisteessä. Kaupunki etsii tiloja ensisijaisesti lähialueelta.

Metsolan toimipisteelle on aiemmin suunniteltu perusparannusta vuodelle 2027. Nyt kaupunki selvittää peruskorjauksen aikaistamista tai rakennuksen korvaamista uudisrakennuksella. Perusparannus tai uuden koulun rakentaminen voi alkaa aikaisintaan vuoden 2021 kesällä.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Vaihda vapaalle ja tule Vantaalle – täällä on kaikki!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut