Myyjien ja ostajien näkemykset nyt kaukana toisistaan asuntokaupassa – Vuokraturvan Metsola: "Osa yrittää saada asunnostaan vielä koronakriisiä edeltäneen hinnan"

Koronakriisi on lisännyt vuokramarkkinoilla kunnoltaan vaatimattomien sekä edullisten lähiöasuntojen suosiota, näkee Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola.

Yleinen trendi on, että vuokra-asuntoa vaihdetaan nyt edullisempaan, ei kalliimpaan.

– Hyvän sijainnin merkitystä korostetaan asuntosijoittamisessa, ja pitkällä tähtäimellä sille on vankat perusteet. Juuri nyt nopeasti lisääntynyt varovaisuus asuntomarkkinoilla on kuitenkin yllättäen vaikuttanut A-luokan sijainnilla oleviin asuntoihin kielteisesti ja B-luokan sijainneilla oleviin edullisiin lähiöasuntoihin myönteisesti. Tämä on näkynyt erityisen selvästi pääkaupunkiseudulla ja ollut Vuokraturvalle yllätys. Esimerkiksi finanssikriisin aikaan näin äkillistä ja selvää muutosta ei nähty, Timo Metsola kommentoi tiedotteessa.

Tasokkaissa keskusta-asunnoissa hyvällä vuokralaisella on nyt valinnanvaraa, ja se näkyy kovimpien vuokrapyyntöjen taittumisena.

Asuntokaupassa myyjien ja ostajien hintanäkemykset ovat Metsolan mukaan nyt kaukana toisistaan.

Huhtikuussa ostotarjouksia tehtiin ja hyväksyttiin selvästi normaalia vähemmän. Tämä viittaa siihen, että asuntokauppojen määrät ovat selvässä laskussa.

Autokauppiaille ja kiinteistönvälittäjille on tuttu ilmiö, että epävarmassa tilanteessa ihmiset ovat taipuvaisia lykkäämään suuria taloudellisia päätöksiä hieman pidemmälle tulevaisuuteen. Kun suuri joukko ihmisiä toimii näin yhtä aikaa, sillä on vaikutusta koko markkinaan.

– Asuntokaupassa myyjien ja ostajien hintanäkemysten kohtaamista vaikeuttaa se, että liikkeellä on paljon myyjiä, jotka haluavat kokeilla saisiko omasta asunnosta nopeasti toimimalla vielä koronakriisiä edeltäneen hintatason mukaisen hinnan. Samaan aikaan nyt liikkeellä olevista ostajista moni on sillä ajatuksella, että jokohan olisi mahdollista päästä ostamaan edullisesti ja tekemään hyvät kaupat, Metsola selvittää tilannetta.

Hänen mukaansa tällä hetkellä näyttää, että myyjien ja ostajien erilaiset hintanäkemykset vähentävät asuntokauppojen määrää.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut