Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Malmin energiakorttelin suunnittelu etenee – Helenille suunnitellaan tontin varaamista Malmin lentokentän kiitoradan päästä

Tattarisuon teollisuusalueen eteläpuolelle suunnitellaan uutta Helenin energiantuotantoaluetta.

Alue sijoittuu Tattarisuon teollisuusalueen eteläpuolelle ja Malmin lentokentän itä–länsisuuntaisen

kiitoradan itäpäähän. Suunnittelualue on osittain metsää ja osittain lentokenttäaluetta.

Muutoksen tavoitteena on mahdollistaa Helenin energiatuotantoalueen perustaminen Tattarisuolle. Ensisijaisesti alueella on suunniteltu tuotettavan kaukolämpöä ei polttamiseen perustuvin tekniikoin, kuten geotermisten lämpökaivojen avulla. Mikäli nämä tekniikat eivät sovellu alueelle, on mahdollista toteuttaa tontille uusi lämpölaitos, jonka polttoaineena käytetään biomassaa tai sen lisäksi jäteperäistä kierrätyspolttoainetta.

Tavoitteena on varata alueelle myös lumensulatuspaikka ja mahdollisuuksien mukaan teknisen huollon alueita. Nykyinen lumenvastaanottopaikka Tattariharjuntien varrella poistuu Nallenrinteen asemakaavan toteuttamisen myötä.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on esillä verkkosivuilla 25.5–2.6.

Energiakorttelin hanketta esitellään 1.6. kello 17–19 verkkotilaisuutena osoitteessa www.hel.fi/suunnitelmat. Illan aikana esitellään myös Koillis-Helsingin kaupunkiympäristöä koskevat suunnitelmat.

Kaavoitus on tullut vireille Helenin hakemuksesta. Maat omistaa kaupunki. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on verkkosivuilla esillä 25.5–2.6.

Mielipiteet suunnitelmasta tulee esittää viimeistään 12.6. mennessä sähköpostilla helsinki.kirjaamo@hel.fi. tai osoitteeseen Helsingin kaupunki, Kirjaamo, PL 10, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI.

Kun mielipiteet on saatu, laaditaan kaavaehdotus.

Hanasaaren voimalaitoksen nykyinen hiilenpolttoon perustuva toiminta on päätetty lopettaa vuoden 2024 loppuun mennessä. Helen tulee korvaamaan kivihiilen käyttöä useammalla hajautetulla energiaratkaisuilla. Tähän tarkoitukseen valmistuu uusi biolämpölaitos Vuosaareen ennen vuotta 2024. Seuraavat tuotantolaitokset tarvitaan käyttöön ennen vuotta 2029.