Helsingin Munkkisaareen tulee 800 neliömetrin niittykatto – päiväkotilapset saivat valita kukat

Helenin Munkkisaaren lämpölaitos saa kesällä uuden ilmeen, kun vanha viherkatto muuttuu vehreäksi niityksi. Niityn kasviloisto ilahduttaa lähiasukkaita ja ohikulkijoita sekä lisää kaupunkiluonnon monimuotoisuutta houkutellen myös pölyttäjähyönteisiä.

– Haluamme yhdistää voimat kaupunkilaisten ja asiantuntijoiden kanssa muuttaaksemme kaupunkiympäristöä viihtyisämmäksi, yksikönpäällikkö Juhani Aaltonen kertoo energiayhtiö Helenin tiedotteessa.

Kokonaan luonnolle varattu viherkatto on noin 800-neliöinen, ja kuka vain voi ihastella kasvavaa niittyä aidan takaa.

Koska Niittykatto-projektin keskiössä on yhteistyö, mukaan niityn suunnitteluun osallistui myös paikallisia. Lähistöllä sijaitsevan Päiväkoti Eiran 3–5-vuotiaiden ryhmä osallistui pölyttäjä-aiheiseen taidetyöpajaan, ja lapset valitsivat niityn ensimmäisen kesän kukiksi aurankukan ja keltapäivänkakkaran.

Huhtikuun lopussa niityn pohjatyö oli jo niin pitkällä, että lasten valitsemat kukat sekä tutkijoiden kuratoima niittykasviseos päästiin kylvämään.

– Niityllä voi tulla yllätyksiä, sillä sääolot ja tuulisuus vaikuttavat kasvuun. Seurailemme tilannetta, ja tarvittaessa niittyä kastellaan, mikäli kesä on kovin kuiva. Jos kaikki menee kuten olemme suunnitelleet, ensimmäisiä kukintoja nähdään loppukesästä. Silloin niittyä pääsevät ihailemaan myös Päiväkoti Eiran lapset, kertoo hankkeeseen osallistuva Jyväskylän yliopiston Katoava luonto -hankkeen biologi Anna Oldén.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut