Viikin kirjasto pitää ensimmäisen tunnin auki riskiryhmäläisille ja suosittaa pika-asiointia – Johtaja: "Tänne ei kuulu jäädä"

Perjantaista alkaen lainaaminen ja varausten noutaminen on koronan jäljiltä jälleen ollut mahdollista osassa Helsingin kirjastoista, kuten Malmilla Viikissä.

Viikin kirjasto on toukokuun ajan auki arkisin 8–20, perjantaisin 8–18 ja lauantaisin 10–16. Henkilökunta on paikalla kello kymmenestä eteenpäin.

– Ensimmäinen tunti on tarkoitettu riskiryhmille. Muutenkin omatoiminen pika-asiointi on suositeltavaa. Tänne kirjastoon ei kuulu jäädä, mutta aineistoja ja varauksia saa tulla hakemaan, toteaa kirjastonjohtaja vs. Anki Mölläri.

Toukokuun jälkeen kirjaston menee kiinni.

– Tämä on meidän viime hetkemme olla auki. Kiva, että saimme avata kirjaston vielä ennen remonttia, Mölläri iloitsee.

Kesäkuussa kirjasto muuttaa väliaikaisiin tiloihin Viikin kampuskirjaston yhteyteen ja muuttuu pop up -kirjastoksi.

– Kesän ajan vain Viikin kirjasto palvelee. Syksyllä sitten taas myös kampuskirjasto, Mölläri kertoo.

Malmin kirjaston aukioloajat ovat ensi viikosta alkaen arkisin 10–17 ja lauantaisin 10–16. Käynti kirjastoon tapahtuu Malmitalon takaovesta.

Viikin ja Malmin lisäksi tällä viikolla ovensa avasivat myös Etelä-Haagan, Kallion, Laajasalon, Paloheinän, Pasilan, Roihuvuoren, Töölön, Vallilan ja keskustakirjasto Oodissa. Muut Helsingin kirjastot avautuvat vaiheittain ensi viikosta alkaen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut