Kokoomuspäättäjä Lapinlahden ympärillä käydystä keskustelusta – "Masinoitu kampanja, joka perustuu merkittäviltä osin väärään tietoon"

Kaupunkiympäristölautakunnan varapuheenjohtaja, valtuutettu Risto Rautava (kok.) on sitä mieltä, että Lapinlahden ideakilpailun voittanutta ehdotusta vastaan on masinoitu kampanja, jonka puitteissa jopa levitetään väärää tietoa.

– Lapinlahden sairaala-alueen ideakilpailun ympärillä käyty keskustelu on perustunut merkittäviltä osiltaan väärään tietoon. Julkisuudessa on esitetty väitteitä, jonka mukaan puistoalue ei säilyisi kaupunkilaisille avoimena tilana ja alueen monimuotoinen luonto olisi uhattuna. Lisäksi on väitetty, että alueen kulttuuriperintö ja rakennusten kulttuurihistoriallinen arvo olisi uhattuna, Rautava listaa.

– Itse asiassa ideakilpailun voittaneen ehdotuksen toteuttaminen parantaa aluetta kaupunkilaisille kulttuurihistorialliset arvot säilyttäen. Rakennukset huutavat peruskorjausta, hän sanoo.

Rautava tähdentää, että ideakilpailun voittaneessa kiinteistöyhtiö Nrepin ja sen kumppaneiden kehittämissuunnitelmassa puistoalue säilyy kaupunkilaisille avoimena tilana, jota vielä parannetaan puistona tulevaisuudessa.

– Kaupunkilaisten elinympäristön elävöittäminen ja virkistysalueista huolehtiminen ovat ensiarvoisen tärkeitä tavoitteita Helsingin kaupunkikuvassa.

Ideakilpailun voittanut Nrep on Rautavan mukaan sitoutunut alueen kehittämiseen yhdessä kaupungin kanssa ja kunnostamaan perusteellista korjausta tarvitsevat rakennukset.

– On muun muassa sovittu, että tärkeää mielenterveystyötä tekevälle Mieli ry:lle varataan alueelta heidän tarvitsemansa tila, Rautava kertoo.

Rautavan mielestä nykyisellään kohtuullisen pieni porukka lähipiireineen olisi ominut Lapinlahden omaksi kotipesäkseen.

– Kaupungin päätöksenteko ei saa perustua huutoäänestykseen. Helsinki tarvitsee vastuullisia kumppaneita kehittämään alueitaan ja sijoittamaan niihin, koska nopeasti heikkenevä taloustilanne ei mahdollista kaupungin omaa rahoitusta kohteeseen, jota kaupunki ei tarvitse omassa palvelutuotannossaan, Rautava muistuttaa.

Lue täältä lisää Lapinlahden tilanteesta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut