Rautatieasemalla oleva HSL:n palvelupiste pysyy suljettuna – Töölöläinen Harri: "Noin pieni asia ja pidetään kuukausikaupalla kiinni"

Tällä hetkellä auki ovat vain Pasilan ja Itäkeskuksen HSL:n palvelupisteet. HSL sulki Rautatientorin pisteen koronan ja puuttuvien pleksilasien vuoksi maaliskuussa. Jussi Vehkasalo
Sanna Jompero

Sanna Jompero

Helsingin Päärautatieasemalla sijaitsevan Helsingin seudun liikenteen (HSL) palvelupisteen ovessa on ollut lappu luukulla maaliskuusta alkaen.

HSL sulki palvelupisteen perjantaina 27. maaliskuuta toistaiseksi koronaviruksen vuoksi.

Töölössä asuva Harri Koskikallio ihmettelee keskeisellä paikalla olevan pisteen sulkemista, kun kuitenkin vastaavat palvelupisteet Itäkeskuksessa ja Pasilassa ovat edelleen auki. Kyse on yksi HSL:n vilkkaimmista asiointipisteistä.

– Kyllä minä ihmettelen sitä suuresti. Itselläni olisi ollut sinne asiaa, mutta en viitsi Töölöstä lähteä Itäkeskukseen, enkä kyllä myöskään Pasilaan.

HSL:n palvelu-pisteestä on voinut ostaa matkakorttiin aikaa tai arvoa, sieltä on saanut neuvontaa, aikatauluja ja reittikarttoja.

Asiakaspalveluiden ryhmäpäällikkö Eija Jalo HSL:stä kertoo, että piste suljettiin maaliskuussa koronan ja erityisesti asiointipisteiltä puuttuvien pleksien vuoksi.

– Kyllä suurin syy oli se, että pisteessä ei ollut suojapleksejä. Itäkeskuksessa sekä Pasilassa ne olivat jo niin sanotusti vakiovarusteena tiskeillä. Päätimme jatkaa palvelua vain Itäkeskuksessa ja Pasilassa. Laajensimme samalla hieman näiden pisteiden aukioloaikoja.

Itäkeskuksen metroasemalla sijaitseva piste on auki maanantaista perjantaihin kello 8.3–18.

Opastinsilta 6:ssa sijaitsevan Pasilan pisteen aukioloajat arkisin ovat 7.30–18.

Lue myös: Matkustajakato syöksi HSL:n historiansa pahimpaan kriisiin – matkaliput kallistuvat ja reittitarjonnasta tingitään

Koskikallio kertoo jo aiemmin kuulleensa sulkemisen syyksi puuttuvat pleksit. Selitys saa miehen pyörittämään päätään.

– En ymmärrä. Noin pieni asia ja pistettä pidetään kuukausikaupalla kiinni.

Miksi HSL ei asentanut Rautatieasemankin palvelupisteisiin pleksejä sulkemisen sijaan, Eija Jalo?

– Ajatuksena oli, että näin pyritään samalla myös vähentämään asiointia palvelupisteissä ja tällä tavalla välttämään mahdollisimman paljon turhia kontakteja tässä tilanteessa. Seuraamme koronatilannetta ja avaamme Rautatieaseman palvelupisteen, kun katsomme sen taas turvalliseksi.

Rautatieaseman pistettä käytetään ahkerasti matkakorttien lataamiseen. HSL kehottaa käyttämään sulun ajan aseman automaatteja.

– Tarjolla on huomattava määrä automaatteja ja jälleenmyyjien pisteitä juuri keskustassa Rautatieaseman ympäristössä.

Keskustan palvelupisteen ollessa kiinni Itäkeskuksen ja Pasilan pisteissä on kummassakin käynyt Jalon mukaan 120–200 asiakasta päivässä.

– Tämän viikon maanantai oli poikkeuksellisen vilkas päivä. Silloin Itäkeskuksessa kävi 400 asiakasta ja Pasilassa 260. Tämä johtui lähinnä varmaan siitä, että perjantaina pisteet olivat vapun takia suljettuina.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut