Koillis-Helsinki saa viimein oman maauimalan – ensimmäiset suunnitelmakuvat julki

Parin vuoden päästä se alkaa toteutua. Nimittäin uuden maauimalan perustaminen Helsinkiin ja nimenomaisesti Koillis-Helsinkiin, jossa ulkouimapaikkoja on harvalla lähellä tai ne kärsivät vedenlaatuongelmista, kuten Vantaanjoki.

Malmin uimahallia laajennetaan ja samalla uimahallin eteläosaan, jossa aiemmin on ollut lapsille kahluuallas, rakennetaan 25-metrinen ulkoallas, lastenallas, kahluualtaat sekä talviallas, joka on jatkumoa viereen tulevan uimahallin laajennuksen sisäosan terapia-altaalle.

Lisäksi tulee vielä maisema-allas, jonka ympärillä voi ottaa aurinkoa, sekä vesiliukumäki, joka havainnekuvan perusteella näyttäisi olevan samantyyppinen kuin Espoon Leppävaaran maauimalassa, jossa liukumäki ei pääty varsinaiseen uima-altaaseen.

Uimahallin laajennus tulee tontin kaakkoisosaan osaksi nykyisen parkkipaikan tilalle, ja pysäköintipaikoista huolehditaan uudella parkkitalolla.

Terapia-altaan lisäksi laajennusosaan tulee opetusallas, jonka syvyys on 90 senttiä tai 1,4 metriä, pohja saattaa olla myös säädettävä.

Vesijuoksua voi harrastaa 25 metrin uudessa altaassa, jonka syvyys on kaksi metriä. Kastautumiseen tulee pieni kylmäallas. Lisäksi laajennusosaan tehdään liikuntasaleja.

Lue myös: Malmin maauimala on vasta alkusoittoa – Helsinkiin tulossa täysin uusi uimahalli

Alkamassa on asemakaavamuutos Pekanraitilla sijaitsevalle uimahallin tontille. Hanke olisi tarkoitus saada käyntiin vuonna 2022 ja rakentamisessa kestää 1–2 vuotta. Vanha halli pidetään auki rakentamisen ajan.

Malmin halliakin pyörittävä Urheiluhallit oy:n toimitusjohtaja Pekka Laitinen kertoi aiemmin Helsingin Uutisille, että myös Siltamäen lähialueilta etsitään tonttia, johon voisi toteuttaa isomman, noin Malmin kokoisen uimahallin.

Myös Puistolaan on aiemmin toivottu maauimalaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut