Valtavia kirsikkapuita ihastellaan nyt yllättävässä paikassa Helsingissä – "En tiennyt, että niitä täällä on"

Kirsikkapuiden kukintaa ihastellaan Helsingissä perinteisesti Roihuvuoren Kirsikkapuistossa. Kyseessä on ilmeisesti Suomen suurin koristekirsikkakeskittymä.

Vaaleanpunaista väriloistoa on myös Alppilassa. Tänä keväänä ihmisiä on ollut sankoin joukon erityisesti Alppipuistossa, jossa on useita suurikokoisia kirsikkapuita.

Monen Helsingin Uutisten haastatteleman ihmisen mukaan Alppipuiston kirsikkapuut eivät ole kovin hyvin tunnettuja ja niiden olemassaolo on tullut yllätyksenä.

Lue myös: "Ovatko helsinkiläiset jo tyystin unohtaneet koronan?" – puistohengailu ärsyttää ja huolettaa

Ilta-aurinko paistaa kauniisti Alppipuistoon ja vapun jälkeen nurmikolla on istunut jopa satakunta ihmistä. Amfiteatterin portailla on ollut suorastaan ruuhkaa, eikä turvaetäisyyksiä ole pidetty.

Tikkurilassa asuva Ville Toriseva tuli keskiviikkona muistelemaan Alppipuistoon nuoruuttaan pussikaljan merkeissä.

– Kotipihallani kasvaa kirsikkapuu, mutta en tiennyt että Alppipuistossakin on. Ennen pyörin Kalliossa, joten täällä tuli kyllä käytyä paljon.

Markkinointia työkseen tekevä Toriseva halusi tulla tapaamaan ystäviään, koska yksin kotona oleminen alkoi kyllästyttää. Mukana Alppipuistossa oli muun muassa helsinkiläinen media-alan ammattilainen Lauri Loikkanen.

Miehiä yhdistää surffaus.

– Olemme viimeksi tavanneet vuodenvaihteessa. Tuntuuhan tämä helvetin hyvältä nähdä tuttuja, kunhan pitää turvavälit. Tällä hetkellä meidän pitäisi olla kylläkin surffaamassa Portugalissa.

Etusivulla nyt