Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Uimastadionin ja Kumpulan avauspäivät vielä epäselviä, rajoituksista odotetaan tarkempia linjauksia: "Jonoja tulee syntymään”

Kumpulan maauimalan sekä Uimastadionin avauspäivämäärät eivät ole toistaiseksi tiedossa.

Helsingin kaupunki odottaa vielä valtion taholta tarkempia ohjeita siitä, mitä tarkoittaa esimerkiksi liikuntapaikkojen asteittainen ja hallittu avaaminen kesäkuussa ja mitä kaikkea katsotaan kuuluvan kokoontumisrajoitusten piiriin.

"Ovatko helsinkiläiset jo tyystin unohtaneet koronan?" – puistohengailu ärsyttää ja huolettaa

Jos liikuntapaikan käyttö tullaan katsomaan kokoontumiseksi, niin esimerkiksi Uimastadionin kokoisessa yksikössä tiukka linjaus tarkoittaisi, että toiminta on käytännössä hankalaa, ellei mahdotonta järjestää?

– Näin on. Valtiolta on tarkempia ohjeita saatava, mutta koko ajan samalla valmistaudumme siihen, että kesän aikana saadaan maauimalat auki, kertoo kaupungin liikuntajohtaja Tarja Loikkanen.

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk.) tarkensi keskiviikkona Twitterissä, että 1. kesäkuuta lähtien 50 hengen ylärajasuositus koskee yksityisiä tilaisuuksia. Esimerkiksi urheilutapahtumissa voi olla paikalla 500 ihmistä. Sekin on vähän pääkaupungin väkimäärään nähden. Stadikalla pulikoi lämpiminä kesäpäivinä helposti jopa 5 000 ihmistä päivässä.

– Kun avataan, sen pitää olla turvallista kaikille asiakasryhmille, linjaa Loikkanen.

Pohdinnan alla on, miten turvavälit pidetään esimerkiksi suihkutiloissa ja pukuhuoneissa, miten alueelle jonotetaan ja niin edelleen.

Loikkasen mukaan melko varmasti voidaan jo nyt sanoa, että asiakasmääriä joudutaan jollain tapaa rajoittamaan ja jonoja tulee syntymään.

Myös sisäliikuntapaikoissa turvallisuusasioita pitää miettiä, Helsinki on kesällä perinteisesti pitänyt esimerkiksi Kisahallin ja Liikuntamyllyn auki.

– On ehditty jo miettiä muun muassa pleksejä sekä lattiatarroja ja sitten sitä, miten turvallisuus taataan esimerkiksi asiakaskohtaamisissa, selvittää Loikkanen.

Lisää tietoa tullaan antamaan, kun kaupunki saa valtiolta tarvittavia lisätietoja ja pystyy tekemään omat suunnitelmansa valmiiksi.

Linnanmäen huvipuisto on vaitonainen tulevista suunnitelmistaan.

– Linnanmäki on nyt aloittamassa neuvottelun aluehallintoviraston kanssa huvipuiston turvallisen avaamisen edellytyksistä kesäkuussa. Olemme kevään aikana kartoittaneet laajasti mahdollisia turvallisuustoimenpiteitä ja laadimme parhaillaan erilaisia käytänteitä ja ohjeistuksia, joista kerromme tarkemmin hieman myöhemmin, Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin kommentoi Helsingin Uutisille.