Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Ovatko helsinkiläiset jo tyystin unohtaneet koronan?" – puistohengailu ärsyttää ja huolettaa

Ilmojen muuttuminen keväisemmiksi näkyy Helsingin katukuvassa selvästi.

Myös yhä voimassa olevat koronarajoitukset ja -suositukset alkavat jo arjessa monilta unohtua. Näin kokevat ainakin palautetta toimitukseen lähettäneet lukijat.

– Kun koulujen avaamisesta ja rajoitusten höllentämisestä on ilmoitettu, niin vaikuttaa siltä, että helsinkiläiset ovat tyystin unohtaneet koronan. Esimerkiksi tässä Jätkäsaaressa sijaitsevassa leikkivälineessä oli tänään parhaimmillaan 17 lasta kiinni toisissaan. Sama ilmiö on näkynyt myös muissa leikkipuistoissa, eräs toimitusta lähestynyt asukas ihmettelee.

Toisen lukijan mukaan meininki ruokakaupoissa on jo varsin välinpitämätöntä, turvavälejä ei pidetä, maskittomat ihmiset pärskivät mihin sattuu ja tuotteita hipelöidään paljain käsin.

Koulut avautuvat ensi viikolla ja kokoontumisrajoituksia väljennetään ensi kuun alusta alkaen. THL:n terveysturvallisuusosaston johtaja Mika Salminen arvioi pari viikkoa sitten MTV Uutisille, että koronavirusepidemian tautihuippu iskee Suomeen aikaisintaan syksyllä.

Oletko sinä kokenut, että rajoituksia ja suosituksia ei enää noudateta? Kerro kokemuksesi toimitukselle: helsingin.uutiset(at)media.fi.