Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin koronakartta hehkuu punaisena näillä alueilla – "Tartunnan saaneista suurin osa jo parantunut"

Kaupunki julkaisi torstai-iltana kartan koronavirustartunnoiden alueellisesta jakautumisesta Helsingissä. Kartan aineistossa ovat mukana kaikki todetut tartunnat, eli myös ne, joista sairastunut on parantunut.

Itäkeskuksessa tartuntoja on ollut eniten suhteessa asukasmäärään, 8,4 tapausta tuhatta asukasta kohden, kaikkiaan 57 tapausta.

Kaupunki avasikin pari viikkoa sitten koronatestipisteen Stoan kulttuurikeskukseen. Sinne ei kuitenkaan voi vain mennä paikan päälle, vaan käynti vaatii lähetteen.

Keskimäärin koronatartuntoja on Helsingissä 3 kappaletta tuhatta asukasta kohden, eli covid-19-tartuntojen määrä on edelleen suhteellisen pieni verrattuna pääkaupungin asukasmäärään.

Tuoreimman tilaston (6.5.) mukaan yhteensä 2 127 helsinkiläistä on sairastunut tautiin. Menehtyneitä on 132, joista hoivapalveluissa menehtyneitä asiakkaita on 80.

– Suurin osa (yli 1 500) kaikista koronatartunnan saaneista helsinkiläisistä on jo parantunut, Helsingin terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen kertoi torstaina Twitterissä.

THL tiedotti perjantaina, että liki kaikilla Suomessa koronavirukseen menehtyneistä on ollut yksi tai useampi pitkäaikaissairaus. Liki 90 prosenttia tautiin kuolleista on ollut yli 70-vuotiaita.

Lue myös: Itis erottuu muista kauppakeskuksista poikkeusoloissa – tutkijalla on epäilys ilmiön syystä

Useilla asuinalueilla tartuntamäärät ovat pieniä, kuten esimerkiksi Paloheinässä, Tuomarinkylä-Torpparinmäessä ja Itä-Pakilassa, joissa kaikissa on todettu alle 10 tartuntaa.

Joillakin alueilla tartuntamääriin voi vaikuttaa esimerkiksi alueella sijaitseva ikääntyneiden ympärivuorokautisen hoidon yksikkö, jos yksikössä on ollut tartuntoja.

Esimerkiksi Kontula-Vesalan alueella tartuntoja on tilastoitu määrällisesti eniten Helsingin alueista, kaikkiaan 202, mikä on 7,8 tapausta 1000 asukasta kohden.

Lue myös: Kontulan seniorikeskuksen koronakuolemat selvitetään – Hoivajohtaja: "Käymme asiat tarkasti läpi"

Koskelassa tartuntatapausluku 1000 asukasta kohden on 6,0, Puotinharjussa 5,9, Roihuvuoressa 5,4 ja Etelä-Vuosaaressa 5,0.

Helsingin kaupunki julkaisee verkkosivuillaan tiistaisin ja torstaisin kello 17 helsinkiläisten covid-19-tartuntojen ja -tautiin menehtyneiden määrän.

Lue myös: "Ovatko helsinkiläiset jo tyystin unohtaneet koronan?" – puistohengailu ärsyttää ja huolettaa