Tältä näyttää Korkeasaareen tuleva silta – pidetään aluksi suljettuna yleisöltä

Tulevaisuuden Nihti havainnekuvassa. Korkeasaari oikealla alhaalla. Voima Graphics Oy/ Brick Visual/ Anttinen Oiva arkkitehdit OyVoima Graphics Oy/ Brick Visual/ Anttinen Oiva arkkitehdit Oy

Korkeasaaren ja Kalasataman eteläkärjessä olevan Nihdin välille tulevaa Finkensiltaa aletaan rakentaa aikaisintaan syksyllä 2021. Finkensilta on osa entiselle satama-alueelle nousevaa uutta asuinaluetta.

Ensi syksynä tehtävän kilpailutuksen jälkeen rakentaminen kestää noin kaksi vuotta.

Silta ei ole aluksi yleisessä käytössä vaan toimii työmaareittinä Korkeasaaren rakentamiselle. Kaupungin arvion mukaan silta aukeaa yleisölle 2026.

Havainnekuva Finkensillasta. Helsingin kaupunki ja WSP

Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi Finkensillan suunnitelmat tiistaina. Lautakunnassa käsiteltiin myös kevyen liikenteen väylän sillan rakentamista Nihdistä Tervasaareen. Tarkempi arviointi tehdään vasta sen jälkeen, kun Kruunusillat ja Hakaniemensilta ovat valmistuneet.

Finkensilta on osa Kruunusillat-hanketta. Vuonna 2016 tavoiteltiin sitä, että Kruunusiltojen rakentaminen alkaisi 2018 jo koko yhteys valmistuisi seitsemässä vuodessa vuonna 2025. Havainnekuva. Kruunusillat-hanke: Helsingin kaupunki ja WSP

Hengenvaarallinen ilmiö: Kuka heittää lasipulloja 134-metrisestä Majakasta? – "Älkää kävelkö tästä!"

Ökytornin asukkailta satelee palautetta SRV:lle – Tammisten kolmiossa asuu tyytyväinen pariskunta: "Ihmettelisin, jos mitään soraääniä ei olisi"

Kuva: Kalasataman ikkunaton makuuhuone sai professorin jyrähtämään: "Ylilyönti, rakentamisessa on kikkailtu"

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut