Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtaosa Helsingin kesätyöpaikoista säilyi koronasta huolimatta – 16–17-vuotiaille suunnattu noin 800 tehtävää

Helsinki pystyy työllistämään nuoria tänä kesänä lähes alkuperäisen suunnitelman mukaisesti koronasta huolimatta.

Kuitenkin esimerkiksi laaduntarkkailijoita palkataan kesäksi vain 26, kun alunperin tehtävään piti palkata 40 henkilöä. Määrällä haluttiin varmistaa, että kaupunki olisi saanut mahdollisimman laajasti tietoa palvelujen nykytilasta.

Osa kaupungin kesätyörekryistä jäihin – jo sovittuja paikkoja ei peruta, mutta työnkuvaan voi tulla muutoksia

Palvelujen tarkkailu toteutetaan heinäkuussa niiltä osin kun koronatilanteen vuoksi suljetut palvelut on taas voitu avata. Katutöiden tarkkailu voidaan aloittaa alkuperäisen suunnitelman mukaisesti kesäkuussa.

Laaduntarkkailijat arvioivat esimerkiksi kaupungin asiakaspalvelupisteitä, ulkoilualueita, puistoja ja leikkipuistoja, opasteita sekä kirjastoja. Kohteiden havainnointi suoritetaan pareittain ja akuuteimpiin muutostarpeisiin pyritään tarttumaan heti.

Kaupungin kesätyöpaikkojen valintaprosessit ovat käynnissä ja valintapäätökset vahvistuvat seuraavien viikkojen aikana.

Nuoria työllistyy myös kesälomasijaisina eri toimialoilla. Kaupungin omien palvelujen piirissä on nuorille kohdennettu 1 200 erilaista tehtävää. Näistä noin 800 tehtävää on suunnattu 16–17-vuotiaille kesätyöntekijöille. Lisäksi Siisti kesä! -hanke työllistää noin 250 16–20-vuotiasta.

Viime vuonna kesätyöpaikan saaneita oli 3 980, joista 16–17-vuotiaita oli 860.

Kaupunki korvaa Kesäsetelillä 300 euroa 1.6.–12.8.2020 välisenä aikana työllistetyn 9.-luokkalaisen nuoren palkasta.

Numeroituja ja henkilökohtaisia Kesäseteleitä jaetaan yhteensä 5 500 kappaletta 71:n Helsingin koulun 9.-luokkalaisille. Setelin kanssa nuori voi hakea työpaikkaa yrityksestä, yhdistyksestä, säätiöstä tai seurakunnalta.

Nuoret ovat kokeneet Kesäsetelin hyväksi tueksi kilpailutilanteessa kesätyöpaikoista. Sen myötä kesätyömahdollisuudet ovat parantuneet ja työnantajien kynnys nuorten palkkaamiseen on madaltunut.

Helsingin kaupunki järjestää yhteistyössä 4H:n kanssa yrittäjyyskoulutusta 15–30-vuotiaille helsinkiläisille nuorille. Koulutus järjestetään etäopetuksena kesäkuussa ja se koostuu yrityskurssista ja pienryhmäohjauksesta.

Osallistujat saavat mentorin tukea oman idean kehittämiseen heinäkuun loppuun saakka sekä Nuorten yrityspolun suorittamalla 300 euron yrityssetelin tukemaan liikeidean toteuttamista.