Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ideakilpailu Malmin lentokentän paikalle tulevasta puistosta alkoi: "Kaikille avoin, houkutteleva virkistyskohde"

Helsingin kaupunki käynnisti maanantaina avoimen kansainvälisen ideakilpailun Lentoasemanpuiston suunnittelusta Malmin entisen lentokentän alueelle.

Alueelle rakennetaan kaikilla avoin virkistyskohde. Lentoasemanpuistosta tulee uuden alueen keskuspuisto ja sillä on merkitystä alueen tulevalle identiteetille.

Malmin entisen lentokentän alueen yleissuunnitelma perustuu viherverkostoon, johon kytkeytyvät alueen ominaispiirteet kuten kiitotiet, avoin maisematila ja pitkät näkymät.

Yhteyksiä lähistön viheralueille parannetaan ja Kivikkoon rakennetaan uusi viheryhteys, tiedottaa kaupunki.

Kilpailulla etsitään ideaa, jossa puistosuunnitelmaan yhdistyvät alueen kulttuurihistoria, luontoarvot ja ekologinen monimuotoisuus.

– Puistosta rakennetaan uusi houkutteleva virkistyskohde, johon tullaan kaikkialta Helsingistä. Kilpailun kautta haemme luontoarvoiltaan monipuolista ja korkeatasoista puistoa virkistyskäyttöön niin nykyisille kuin uusille malmilaisille, kertoo tiedotteessa kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki, joka toimii kilpailun tuomariston puheenjohtajana.

Puistosuunnitelmalla ohjataan myös entisen lentokentän alueen väliaikaiskäyttöä, koska alue valmistuu kokonaisuudessaan vasta 2040-luvulla.

Aiemmin suljettu lentokenttäalue avautuu heti lentotoiminnan loppuessa kaikkien kaupunkilaisten käyttöön. Rakentamisvaiheen aikanakin alueella voi kaupungin mukaan olla toimintaa ja tapahtumia.

Loppukesästä puiston suunnittelusta on tarkoitus järjestää kaupunkilaisille avoin tilaisuus, mikäli yleisötapahtumien järjestäminen on jälleen mahdollista.

Kilpailuaika päättyy 6. marraskuuta jonka jälkeen kaupunkilaiset voivat tutustua kilpailutöihin ja kommentoida niitä.

Kilpailun tulos julkistetaan ensi vuoden keväällä.