Ylioppilasjuhlat elokuussa – ysiluokkalaiset voivat juhlia luokan kesken

Ylioppilasjuhlille on päätetty uusi päivä ja se on kaupungin päivälukioissa 28. elokuuta, tai mikäli koronatilanne niin vaatii, keväällä valmistuneiden juhlinta siirretään syksyn ylioppilasjuhlien yhteyteen loppusyksyyn. Stadin ammatti- ja aikuisoppilaitos viettää valmistujaisia etänä 5. kesäkuuta.

Peruskouluissa 9. luokan päättäjäisiä tai kevätjuhlia ei järjestetä, mutta luokat voivat juhlia omissa luokissaan koulun päättymistä.

Perusopetukseen palataan tämän viikon torstaina. Koulut antavat perheille tarkemmat ohjeet käytännön järjestelyistä. Lähiopetuksessa tullaan noudattamaan opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeita.

– Teemme parhaamme myös turvallisen ja sujuvan lähiopetuksen järjestämiseksi näissä edelleen poikkeuksellisissa olosuhteissa. Uusia toimintatapoja on luvassa useita ja niihin nyt yhdessä sopeudumme, kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Liisa Pohjolainen sanoo tiedotteessa.

Lukukauden viimeisinä viikkoina painotetaan oppilaiden hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä. Lisäksi selvitetään etäopetuksen aikana mahdollisesti syntyneitä tuen tarpeita syksyä varten.

Turvallisuuteen panostetaan lisäämällä oppilaiden välistä fyysistä etäisyyttä toisistaan ja opettajasta. Tilaväljyyden lisäämiseksi koulut hyödyntävät luokkien lisäksi koulun ja muiden toimijoiden tiloja.

Lisäksi opetuksen järjestämistä tullaan mahdollisesti porrastamaan eli koulu voi alkaa ja päättyä eri aikaan eri ryhmillä.

Opetusryhmät myös pidetään erillään koulupäivän ajan. Sama henkilöstö toimii oppilasryhmän kanssa ja henkilöstön siirtymisiä ryhmien välillä vältetään mahdollisuuksien mukaan.

Koululaisten iltapäivätoiminta jatkuu 14. toukokuuta alkaen. Iltapäivätoimintaa järjestetään pääsääntöisesti ulkona ja välipala nautitaan porrastetusti oman ryhmän kesken.

Toukokuun asiakasmaksuna peritään 50 prosenttia päätöksen mukaisesta asiakasmaksusta niiltä perheiltä, joiden lapset tulevat mukaan toimintaan 14.–29. toukokuuta väliseksi ajaksi.

Lukuvuositodistuksessa arvioidaan oppilaan osaamista koko lukuvuoden ajalta. Suurin osa lukuvuodesta on opiskeltu normaalisti, eikä arviointiin tehdä muutoksia poikkeusolojen vuoksi. 9.-luokan päättöarviointi ei perustu pelkästään kevään osaamiseen, vaan kyseessä on kokonaisarviointi oppilaan osaamisesta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut