Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pientaloalueen liian nopeaa liikennettä hillitään Helsingissä – asukkaiden toivetta ei huomioida

Käpylän pientaloalueen liikennettä rauhoitetaan uudella katusuunnitelmalla. Sariolantielle suunnitellaan ajohidasteita hillitsemään autojen nopeuksia. Vaakalinnuntielle on tulossa taas korotettu suojatie.

Louhentielle ja Vipusentielle on tulossa yhteensä 15 uutta pysäköintipaikkaa. Nykyiset jalkakäytävät uusitaan ja viihtyisyyttä parannetaan uusilla lehtipuilla ja pensailla.

Suunnitelmia käsiteltlään kaupunkiympäristölautakunnassa tiistaina.

Uudet pysäköintipaikat hädin tuskin riittävät lähialueen asukkaille, sanotaan suunnitelmaan liitetyssä muistutuksessa. Uudet pysäköintipaikat on tarkoitettu vieras- ja asiointipysäköintiin.

–  Risteysalueen reunalla sijaitsee Käpylän työväentaloksi kutsuttu juhlatila, jota käytetään hyvin paljon erilaisten isojen juhlien, kuten häiden tarpeisiin. Tämän johdosta aukio on tupaten täynnä ajoneuvoja. Käytännössä aukion sulkeminen johtaa siihen, että asukkaiden harmiksi ajoneuvo pysäköinti levittyisi lähialueen kaduille. Aukiosuunnitelma edellyttäisi pysäköintitilojen suunnittelun juhlatilan käyttäjille, muistutuksessa sanottiin.

Kaupunkiympäristön toimialan mukaan muistutus ei aiheuata muutoksia katusuunnitelmiin.