Itämeren muoviroskasta kokeillaan tulostaa sup-lautoja

Itämerihaasteessa etsitään keinoja vähentää Itämeren roskaantumista. Arkistokuva. Sauvo Jylhä

Itämerihaasteen nopeisiin kokeiluihin on valittu neljä yritystä etsimään ratkaisuja meren suojelemiseksi muoviroskalta.

– Kannustamalla yrityksiä käytännön kokeiluihin Itämerihaaste voi parhaimmillaan olla mukana synnyttämässä uusia Itämeren vaalimiseen tähtääviä tuotteita. Elinkeinoelämän merkitys Itämeren suojelussa on suuri, sanoo tiedotteessa ympäristöseurannan ja -valvonnan päällikkö Päivi Kippo-Edlund Helsingin kaupungin ympäristöpalveluista.

Green House Effect Oy testaa viherseinien kykyä vähentää autonrenkaista irtoavan mikromuovin kulkeutumista Itämereen hulevesien mukana. Clewat Oy kokeilee uudenlaisella vesistönpuhdistusaluksella roskien ja mikromuovin poistamista merialueilta.

Bloft Design kerää rantatalkoiden avulla muoviroskaa ja kokeilee tulostaa siitä 3D-suurtulostimella sup-lautoja. Biosatama Oy selvittää risteilyliikenteen biojätteen mukana kulkeutuvan muoviroskan määrää ja tuottaa jätteestä hiilineutraalia energiaa.

Itämerihaaste on Helsingin ja Turun kaupunkien yhdessä koordinoimaa Itämeren suojelutoimintaa, joka pitää sisällään kaupunkien yhteisen Itämeri-toimenpideohjelman sekä Itämerihaaste-kumppanuusverkoston

Itämerihaasteen kumppanuusverkostossa on yli 300 organisaatiota ja se on avoin kaikille Itämeren suojelusta kiinnostuneille organisaatioille.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut