Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jättimäisen luisteluareenan rakentamiselle on varattu tontti Malmin jäähallin vierestä. Kulttuurin- ja vapaa-ajan lautakunta hyväksyi areenan suunnitteluvarauksen toukokuun alussa.

Liikuntakeskuksen merkittävänä osana on jääpallolle soveltuva täysimittainen ja katettu jääkenttä. Jääkenttä toisi lisää jääkapasiteettia myös taitoluistelijoille ja juniorijääkiekkoilijoille. Lisäksi keskukseen suunnitellaan muuta urheilutilaa sekä mahdollisesti kaupallisia tiloja.

Hanke on tarkoitus toteuttaa WasaGroup Funds -rahastojen kautta. WasaGroup jäisi kiinteistön omistajaksi. Helsingin Luisteluareena Oy tulisi jääurheilutilojen vuokralaiseksi.

– Hieno on, että saimme varauksen, jotta työt voidaan käynnistää. Suunnitelmia ja aikataulua lähdetään nyt kehittämään ja tarkentamaan, toteaa WasaGroupin tekninen hankekehitysjohtaja Timo Pahkala.

Hankkeen alustavat rakentamiskustannukset ovat 20 miljoonaa euroa, jos hankkeen kokoluokka on 12 800 kerrosalaneliötä. Areena tullaan toteuttamaan kokonaan yksityisellä rahalla.

Hallin suunnittelu oli viime vuoden lopussa pattitilanteessa, koska kaupunki ei saanut WasaGroupilta riittäviä lisäselvityksiä hallin kannattavuudesta.

Lue myös: Malmin jättimäinen luisteluareena nytkähti eteenpäin – "Kokouksen jälkeen tiedetään, kilistelläänkö vappuna!"

Kaupungilla on tuoreessa muistissa yksityisenä hankkeena toteutettu Kivikon hiihtohalli, joka päätyi lopulta yrittäjän konkurssisista johtuen kaupungin omistamaksi.

Kaupunki on linjannut, että Malmin areenan luonnospiirustukset on esitettävä kaupungille hyväksyttäväksi ennen rakennusluvan hakemista. Varausalueesta perittävä vuokra on 6 297,60 euroa vuodessa.

Areena tavoittelee vuodessa noin 100 000:tta huippu-urheilijaa ja harrastajaa.