Tuomas Aivelolta radikaali koronaidea Kallioon – "Viimeksi se ei onnistunut"

Suomen arvostetuimpiin korona-asiantuntijoihin kuuluva evoluutiobiologi Tuomas Aivelo ehdottaa, että Vaasankatua suljettaisiin kesällä autoliikenteeltä ja tilalle voitaisiin avata normaalia isompia terasseja.

  – Muutama vuosi sitten Vaasankatua kokeiltiin avata kävelykaduksi. Se ei aivan onnistunut. Sitä voisi kokeilla nyt uudestaan, Aivelo sanoo Helsingin Uutisille.

Vaasankatu on yksi Helsingin tunnetuimmista ravintolakeskittymistä. Miten uskot ravintoloiden avaamisen vaikuttavan taudin leviämiseen Suomessa?

– Suomessa on vielä paljon tartuntaketjuja. Riski riippuu siitä, saadaanko ne kuriin siihen mennessä. Jos kaikki ketjut tunnetaan, riski on pieni.

Pussikaljabuumi sai wc:n tulvimaan Kallion kaduille – Ville ja Lauri pitävät täysin selvänä, mihin baariin on päästävä heti 1.6.

Suurissa tapahtumissa riski liittyy taudin leviämisen lisäksi siihen, että iso määrä ihmisiä voi joutua kerralla karanteeniin. Aivelo sanoo, että Etelä-Koreassa yksi tautia sairastunut ihminen kävi rajoitusten purkamisen jälkeen kolmessa yökerhossa. Tämän takia 7200 ihmistä joutui karanteeniin.

–  Kuinka Suomessa saataisiin jäljitettyä vastaava tilanne? Se tulee kalliiksi.

Helsinkiläisbaari aikoo myydä olutta laimennuskikalla – Valvira: "Vaikuttaa ongelmalliselta"

Väljät terassit ovat Aivelon mukaan riskiltään samanlaisia kuin pienellä porukalla pussikaljalla istuminen.

– En lähtisi paheksumaan ihmisiä, jotka ovat puistoissa. Tuomitseminen johtaa siihen, että sitten nämä ihmiset ovat yhdessä kotona. Puisto on parempi paikka. Kesästä kannattaa ottaa kaikki irti.

Helsingin ravintolajätti muistuttaa Tallinnan 2+2-mallista – ”Meillä on valmius avata terassit heti”

Kallion rotat hävisivät kuin taikaiskusta – Tuomas Aivelo: "Voivat olla nyt lähiöissä"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut