Lukiokirjat iso kuluerä pitkäaikaistyöttömille ja koronakriisin kurittamille perheille – kevään ylioppilaita haastetaan auttamaan

Helsingin Pelastakaa Lapset ry kehottaa lahjoittamaan turhat oppikirjat koululle tai kirjastoon. Kirjakauppaan vietynä hyväkuntoisista kirjoista voi saada hieman rahaa takaisin. Kuvituskuva. Pirjo Kamppila
Anniina Virtanen

Anniina Virtanen

Helsingin Pelastakaa Lapset ry kannustaa kevään ylioppilaita lahjoittamaan osan tai kaikki tarpeettomat oppikirjansa omalle koululle tai kirjastoon.

Helsingin Pelastakaa Lapset on tukenut toistakymmentä vuotta köyhien perheiden nuorten koulunkäyntiä toisella asteella. Myös tukea saaneita ylioppilaita on kehotettu lahjoittamaan kirjansa takaisin kiertoon.

– Se auttaisi todella paljon syksyllä lukiossa opintonsa aloittavia ja jatkavia nuoria. Lukiokirjat ovat tunnetusti kalliita, yhdistyksen tiedotteessa todetaan.

Tuleva syksy tuo kovia haasteita niiden lukio-opiskeluun, joilla huoltaja on pitkäaikaistyötön tai koronakriisin vuoksi jäänyt nyt työttömäksi tai tullut lomautetuksi.

Lahjoituskirjoja kertyy tavallisesti useita satoja. Yhdistys on myös aloittanut myös keräyksen, jonka tuotolla se hankkii kannettavia tietokoneita ja oppikirjoja lukiolaisille.

– Mitä paremmin oppikirjoja on lainattavissa omalta koululta tai kirjastosta, sitä enemmän varoja voidaan käyttää kannettavien tietokoneiden hankintaan, tiedotteessa todetaan.

Tietokonetta tarvitaan päivittäin ylioppilaskirjoituksiin asti. Koneen suorituskyky on oltava hyvä, että tekniset ongelmat eivät hidasta työskentelyä ja kirjoituksia kohtuuttomasti.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut