Tyhjillään oleva uusrenessanssi-huvila asukkaiden käyttöön? – kuntotutkimukset alkavat

Maailmankuulu suomalainen sopraano Aino Ackté osti huvilan kesäasunnokseen vuonna 1904 ja käytti sitä kuolemaansa saakka vuonna 1944. Arkisto/Kelloniemi Ulla
Kaisa Paastela

Kaisa Paastela

Kulttuurihistoriallisesti arvokkaaseen, mutta sisäilmaongelmaiseen Aino Acktén huvilaan Laajasalossa tehdään kuntotutkimus tulevana kesänä. Tutkimukset alkavat toukokuussa ja niiden perusteella rakennukselle laaditaan korjaus- ja rahoitussuunnitelma.

Pitkän aikavälin tavoitteena on mahdollistaa huvilan käyttö ja vuokraaminen tapahtumiin.

Vuonna 1877 valmistunut kaksikerroksinen ja koristeelliseen uusrenessanssityyliin rakennettu puuhuvila sijaitsee Tullisaaren puistossa.

Ylen uutisessa arvioitiin viime vuonna, että huvilan kunnostaminen voi maksaa pari miljoonaa euroa. Huvila on terveydelle vaarallinen ja toiminta siellä lopetettiin jo 2011.

Selvitys Aino Acktén huvilan kunnostuksesta toteutetaan osallistuvan budjetoinnin OmaStadi-hankkeen puitteissa.

Suunnitelma on kaupunkilaisten ideoima ja jatkoon äänestämä Kaakkoisessa suurpiirissä, jossa se sai kaikkiaan 2 727 ääntä.

Lue myös: Komea, mutta pahoin rapistunut huvila halutaan korjata kaupunkilaisten käyttöön Itä-Helsingissä – "Väkeä on jo ilmoittautunut talkoisiin"

Suurin osa kaupunkilaisten OmaStadi-ideoista kohdistui kaupunkiympäristön toimialalle: puistoihin, leikki- ja urheilupaikkoihin, rannoille sekä ympäristön huoltoon. Hankkeiden edistymistä voi seurata OmaStadin seurantasivulta. Jatkossa osallistuvan budjetoinnin rahamäärää tullaan kasvattamaan ja äänestyksiä on joka toinen vuosi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut