Helsinkiläinen museo antaa harvinaisen suojatarvikkeen jokaiselle asiakkaalle ilmaiseksi – listasi 10 poikkeusjärjestelyä

Musiikkimuseo Fame avattiin Triplaan viime syksynä. Kuva toukokuulta 2020. Aapo Siippainen
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Koronaviruksen vuoksi maaliskuusta asti saakka kiinni ollut Famemusiikkimuseo avataan Pasilan Triplassa 1. kesäkuuta.

Perinteiseen museoon verrattuna Famessa on paljon kosketusnäyttöjä. Kuinka koronaviruksen leviämistä voidaan museossa estää, kun vierailijat käyttävät samoja laitteita?

– Asiakkaille jaetaan kosketusnäyttökynät veloituksetta. Suojamaskit ovat myynnissä. Saatavilla on myös suojakäsineitä. Käsidesiautomaatteja on 13 eri kohteessa ja aulassa. Lisäksi asiakaspalveluhenkilökunta puhdistaa tehostetusti laitteita ja pintoja jatkuvasti, sanoo museon toimitusjohtaja Olli Ilmolahti.

Museossa musiikkielämyksiin uppoudutaan muun muassa virtuaalikypärän avulla, joka on vasten kasvoja. Voidaanko näitä yhä käyttää?

– 3D-kypärille ja laseissa on kasvosuojaimet käytössä veloituksetta.

Lista poikkeusjärjestelyistä on pitkä.

– Lattiatarrat muistuttavat turvaväleistä, kassalla on pärskesuoja, julisteissa ja digitaalisissa näytöissä annetaan turvallisuusohjeita museovieraille. Teemme myös turvallisuusvideon, joka pyörii digitaalisissa näytöissä museotiloissa sekä Musiikkimuseon nettisivuilla

Kävijämäärien rajauksen osalta museossa odotetaan avin ja ministeriön suostuksia.

–  Valmistelut ovat täydessä käynnissä ja saamme vielä Museoliiton kautta lisäohjeistuksen ministeriöltä 26. toukokuuta.

Vaihtuvana näyttelynä esillä on Iskelmän evoluutio. Juha Tapio, Kaija Koo, Erin ja Elastinen kertovat näyttelyn videoseinillä näkemyksiään iskelmämusiikin muutoksesta viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana ja suhteestaan siihen. Metal Export -hevinäyttely avataan myöhemmin kesällä.

Famen ravintolaan avataan myös kesäterassi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut