Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittaja Kannala: Helsingin politiikassa syntyi jakolinja – "Kokoomus on jäänyt seinäruusuksi"

Lapinlahden sairaala-alueen suunnittelut kaatuminen on suoraa jatkumoa viime syksyn keskustatunneli-hankkeelle, sanoo Helsingin Uutisten päätoimittaja Karri Kannala pääkirjoituksessa.

– Molemmat kaatuivat vihervasemmiston toimesta. Iso ero on toki se, että keskustatunnelin hyödyt, haitat ja taloudellinen mittaluokka olivat osin vielä usvan peitossa, kun taas Lapinlahti oli selvä case. Se olisi kaupunkilaisten kannalta pitänyt ehdottomasti toteuttaa, Kannala sanoo.

– Iso yhtäläisyys puolestaan on se, että pormestari Jan Vapaavuori (kok.) puolueineen käy julkisesti avointa väittelyä, tai riitaa, vihreiden ja demareiden sekä heidän apulaispormestareidensa kanssa päätöksestä ja tavasta, jolla se syntyi.

Kannalan mielestä Helsingin kaupunkipolitiikassa on syntynyt jakolinja.

– Vihreät on kimpassa demareiden ja vasemmiston kanssa, kokoomus on jäänyt seinäruusuksi, joka ei yksin tai pienryhmien kanssa saa asioita kammettua haluamaansa asentoon.

Lue koko pääkirjoitus tästä!