Oodin rajusta vessapuukotuksesta epäily määrättiin mielentilatutkimukseen

Keskustakirjasto Oodin vessassa tapahtui helmikuussa vakava puukotus. Kuvituskuva. Sanna Jokela
Sanna Jompero

Sanna Jompero

Helsingin käräjäoikeus antoi perjantaina välituomionsa keskustakirjasto Oodin vessassa helmikuussa tapahtuneeseen rajuun puukotukseen liittyen.

Oikeus määräsi epäillyistä toisen, miehen, mielentilatutkimukseen.

Miestä ja naista syytetään huumausainerikoksesta, törkeästä ryöstöstä ja miestä myös tapon yrityksestä. Syyttäjän mukaan miehellä oli tarkoitus tappaa uhri ylävartaloon kohdistuneilla puukoniskuilla. Mies on vuonna 2013 syyllistynyt tappoon.

Käräjäoikeus pyytää välituomiossaan myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitosta (THL) antamaan tutkimustensa perusteella lausunnon siitä, onko miestä pidettävä erittäin vaarallisena toisen terveydelle, hengelle tai vapaudelle.

Tapahtumat alkoivat helmikuussa siitä, kun kolmikon oli alkujaan tarkoitus mennä kirjaston vessaan käymään huume- ja puhelinkauppaa. Tilanne miesten välillä kuitenkin kärjistyi, kun myyjä ei suostunutkaan näyttämään puhelinta ennen kuin ostajalla oli näyttää, että hänellä on rahaa ostaa se. Myyjä otti tämän jälkeen ostajaa kurkusta kiinni ja puukotti reiteen. Myös nainen puukotti uhria selkään, kun tämä yritti ottaa puukkoa pois toiselta mieheltä.

Lue lisää: Huumausaine- ja puhelinkaupat Oodin vessassa johtivat rajuun puukotukseen – uhri sai vedettyä invavessan hälytysnarusta

Vielä ennen kuin uhri pääsi vetämään vessan invanarusta ja hälytettyä vartijat paikalle, miestä ehdittiin puukottaa lisää ja potkia, vaikka tämä makasi jo maassa ja huusi apua. Lopulta tuomitut poistuivat tilanteesta paikalta.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut