Etäopetus Helsingissä on oppilaiden mielestä toiminut hyvin – 5 prosenttia vastasi, ettei kotona ole aina turvallista

Etäopetus on sujunut Helsingissä hyvin. Kuvituskuva. Katja Luoma
Anniina Virtanen

Anniina Virtanen

Helsingin kouluissa etäopetus on toiminut hyvin. Asia selviää kaupungin tekemästä kyselystä, johon vastasi noin 34 prosenttia kaikista helsinkiläisistä peruskoululaisista.

Valtaosa oppilaista kertoi Helsingin kaupungi kyselyssä etäkoulun sujuneen hyvin ja saaneensa opettajalta riittävästi apua.

– Superkiitokset opettajille, jotka nopeasti omaksuivat etäopetuksen menetelmät ja jaksoivat huolehtia oppilaiden oppimisesta poikkeusoloissakin, kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Liisa Pohjolainen sanoo tiedotteessa.

Koulunkäyntiin ollaan lähes yhtä tyytyväisiä kuin normaalioloissa. Myös perheet ovat tukeneet oppilaita hyvin.

– Kyselyn tulosten avulla Helsinki kehittää palveluitaan ja kohdistaa niitä entistä paremmin. Tämä on meille tärkeää tietoa myös sen varalta, jos etäopiskeluun palataan myöhemmin, Pohjolainen kertoo.

4.-9. -luokkalaisista 14 prosenttia kertoi oppineensa poikkeusjaksolla paremmin ja 40 prosenttia yhtä hyvin kuin lähiopetuksessa. Sen sijaan 35 prosenttia vastasi oppineensa etäjaksolla vähän huonommin ja 11 prosenttia selvästi huonommin kuin lähiopetuksessa.

Pienemmillä koululaisilla oli ikävä kouluun.1.-3.-luokkalaisista 67 prosenttia kertoi haluavansa takaisin kouluun paljon tai erittäin paljon.

Lähes kaikki pienet oppilaat kertoivat, että perheessä on kaikki hyvin ja kotona on turvallista. 4.-9.-luokkalaisista kuitenkin viisi prosenttia vastasi, ettei kotona ole aina turvallista.

Samasta ikäluokasta 14 prosenttia kertoi kokeneensa alakuloisuutta ja toivottomuutta lähes joka päivä tai usein. Joka kymmenes koki yksinäisyyttä melko usein tai jatkuvasti.

Etäopiskelujakso ei kyselyn mukaan ole juuri vaikuttanut oppilaiden mielialaan kouluterveyskyselyn tuloksiin verrattuna. Myös yksinäisyyden kokemukset ovat samalla tasolla.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut