Helsingin Autotalon takana sijaitsevalle parkkipaikalle suunnitellaan uudisrakennusta

Autotalo sijaitsee Kampissa Fredrikinkadun ja Runeberginkadun välissä. Parkkipaikka eli mahdollinen tuleva rakennusalue sijaitsee sen takana Eteläisellä Rautatiekadulla. Jukka Hämäläinen
Jukka Hämäläinen

Jukka Hämäläinen

LähiTapiolan omistama yhtiö suunnittelee Kampin Autotalokorttelin takana olevan alueen rakentamista. Noin 3 000 neliön kokoinen alue on nyt pysäköintikäytössä ja katuna.

LähiTapiola omistaa ennestään viereisen Fredrikinkatu 48:n tontin sekä kolmanneksen Helsingin Autotalo Oy:stä, joka taas omistaa korttelin eteläisimmän tontin.

Kehittämisvaraus olisi voimassa vuoden 2022 loppuun. Sinä aikana hakija laatisi kaupungin kanssa suunnitelman siitä, miten varausaluetta voitaisiin kehittää ja täydentää rakentamisella. Tavoitteena on Autotalokorttelin käytön tehostaminen, toimivuuden parantaminen ja koko alueen elävöittäminen. Kaupunkiympäristölautakunnan on tarkoitus käsitellä asiaa tiistaina 19. toukokuuta.

Uudisrakennuksen suunnittelusta aiotaan järjestää arkkitehtuurikilpailu.

LähiTapiola hallinnoi noin kolmen miljardin euron arvoista ja miljoonan neliön suuruista kiinteistökantaa Suomessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut