Rajoitukset voivat tehdä ravintoloiden avaamisesta tappiollista – Kampanja vastustaa ravintoloiden ja asiakkaiden holhousta

Ravintola-alalla pelätään, että hallituksen rajoitukset liittyvät epäluottamukseen ravintoloita ja niiden asiakkaita kohtaan. Juha Perämäki
Anniina Virtanen

Anniina Virtanen

Ravintoloiden avaaminen ei ole ravintoloitsijoiden mukaan kannattavaa, jos hallitus päättää tehdä rajoituksia siihen. Hallitus on linjannut, että ravintoloita saa asteittain avata 1. kesäkuuta alkaen, jos virustilanne sen sallii.

Julkisuuteen on vuotanut tietoa siitä, että rajoitukset voisivat koskea aukioloaikoja ja asiakaspaikkojen rajaamista. Yhtenä esityksenä on julkisuudessa ollut anniskelun lopettaminen viimeistään kello 21. Aika on pohjoismaisittain poikkeuksellisen aikainen.

Rajoitusten aiheuttamat tappiot voivat tarkoittaa sitä, ettei henkilökuntaa voida palkata, eikä ravintolan avaaminen ole kannattavaa.

Ravintolakulttuurin äänenkannattaja Viisi tähteä ja Koski Syväri sekä Kobra Agency ovat käynnistäneet ravintola-alan #Luottamus23-kampanjan maanantaina aamulla. Kampanjalla vastustetaan hallituksen ravintoloihin sekä niiden asiakkaisiin kohdistuvaa holhousta. Kampanjan mottona on ”Olemme luottamuksen arvoisia.”

Ravintoloitsijat toteavat, että rajoitusten taustalla on epäluottamus ravintoloita ja niiden asiakkaita kohtaan.

– Meillä elää käsitys, että iltayhdeksän jälkeen suomalainen ei osaa nauttia alkoholia, ja sen jälkeen alkaa ryyppääminen, ryysiminen ja sekoilu, vaikka kyse olisi ruokaravintolasta, yksi pitkään alalla ollut ravintoloitsija huomauttaa kampanjan tiedotteessa.

Ravintoloitsijat tähdentävät, että suomalaiset aikuiset ihmiset osaavat nauttia juomia siinä missä muidenkin Pohjoismaiden kansalaiset. Heidän mielestään vappu osoitti, että kansalaiset ovat viranomaisten ja valtiovallan luottamuksen arvoisia.

Kampanjalla ravintola-ala haluaa muistuttaa, että ravintoloiden avaaminen on mahdollista tehdä siten, että sekä turvallisuus että kannattavuus ovat tasapainossa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut