HOK-Elanto palkkaa 1000 kesätyöntekijää vähemmän – tilanne voi vielä muuttua

Tänä vuonna noin tuhat nuorta saa kesätyöpaikan HOK-Elannon toimipisteistä. Koronaepidemian vuoksi määrä on viime vuotta merkittävästi pienempi.

– Viime vuonna HOK-Elannossa oli yhteensä noin 2000 kesätyöntekijää. Nyt olemme siirtäneet noin 800 ravintolatyöntekijää myymälöihin, joten tämä näkyy kesätyöntekijöiden määrässä, kertoo HOK-Elannon henkilöstöjohtaja Antero Levänen Helsingin Uutisille.

–  Myös meidän vakituisilla palkkalistoilla olevat opiskelijat tekevät kesäaikana suurempia viikkotuntimääriä kuin talvikauden aikana, joten sekin vaikuttaa kesätyöntkeijöiden määrään.

Tuhanteen kesätyöpaikkaan kuuluu 300 Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelupaikkaa. Kahden viikon pituiset harjoittelujaksot aloitetaan 6. heinäkuuta., mikäli epidemiatilanne ei muutu huonompaan suuntaan alkukesän aikana.

– Kesätöillä on iso taloudellinen merkitys koululaisille ja opiskelijoille ja he myös mahdollistavat vakituisen henkilöstömme vuosilomien pitämisen, Levänen sanoo tiedotteessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut