Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HOK-Elanto palkkaa 1000 kesätyöntekijää vähemmän – tilanne voi vielä muuttua

Tänä vuonna noin tuhat nuorta saa kesätyöpaikan HOK-Elannon toimipisteistä. Koronaepidemian vuoksi määrä on viime vuotta merkittävästi pienempi.

– Viime vuonna HOK-Elannossa oli yhteensä noin 2000 kesätyöntekijää. Nyt olemme siirtäneet noin 800 ravintolatyöntekijää myymälöihin, joten tämä näkyy kesätyöntekijöiden määrässä, kertoo HOK-Elannon henkilöstöjohtaja Antero Levänen Helsingin Uutisille.

–  Myös meidän vakituisilla palkkalistoilla olevat opiskelijat tekevät kesäaikana suurempia viikkotuntimääriä kuin talvikauden aikana, joten sekin vaikuttaa kesätyöntkeijöiden määrään.

Tuhanteen kesätyöpaikkaan kuuluu 300 Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelupaikkaa. Kahden viikon pituiset harjoittelujaksot aloitetaan 6. heinäkuuta., mikäli epidemiatilanne ei muutu huonompaan suuntaan alkukesän aikana.

– Kesätöillä on iso taloudellinen merkitys koululaisille ja opiskelijoille ja he myös mahdollistavat vakituisen henkilöstömme vuosilomien pitämisen, Levänen sanoo tiedotteessa.