Päätoimittaja Karri Kannala kritisoi sukupuolineutralisointia: "Alkaa mennä yli, kun häivytetään käsitystä tytöistä ja pojista"

Helsingin Uutisten päätoimittaja Karri Kannala. Johanna Erjonsalo
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Helsinki aikoo neutralisoida kaikki mies-päätteiset ammattinimikkeet, joita on 45. Helsingin Uutisten päätoimittaja Karri Kannala pitää tilannetta ongelmallisena.

– Ammattinimikkeiden, liikennemerkkien ja ties minkä sukupuolineutralisointi alkaa kuitenkin mennä jo yli, varsinkin, kun aletaan häivyttää myös lapsilta käsitystä tytöistä ja pojista. Tasa-arvoa voi ja pitää Suomessa yhä monessa asiassa edistää, mutta ideologia edellä mentäessä se kääntyy itseään vastaan, Kannala sanoo pääkirjoituksessa.

Osa ammattinimikkeistä on Kannalan mukaan luonteva kääntää sukupuolineutraaleiksi. – Esimerkiksi pelastaja kuvaa paremmin nykyajan "palomiehen" työtä. Virkamiehelle viranhaltija on hyvä korvike. Lakimies kääntyy helposti juristiksi.

Lue koko pääkirjoitus tästä!

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut