Helsingin Sataman toimitusjohtaja Helsingin Uutisissa: "Tiukimpien rajoitusten aikaan Suomenlahden yli matkusti 20 ihmistä päivässä"

Helsingin Sataman toimitusjohtaja Ville Haapasaari. Päivi Tuovinen
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Ilman koronaa tähän aikaan vuodesta Helsinki-Tallinna-laivoilla liikkuisi 30 000 matkustajaa päivässä, kertoo Helsingin Satama oy:n toimitusjohtaja Ville Haapasaari Helsingin Uutisten kolumnissa.

– Tiukimpien rajoitusten aikana Suomenlahden yli matkusti 20–100 ihmistä päivässä, kun vain ani harvalla oli siihen oikeus. Tämän hetken työmatkaliikenne on vielä kaukana normaalitilanteesta.

Haapasaari laskee, että Helsingin Sataman kautta kulkevat laivamatkustajat tuovat pääkaupunkiseudulle 700 miljoonan euron vuosittaiset tulot.

– Näiden tulovirtojen paluu on mahdollista vasta, kun vapaa-ajan matkustus sallitaan. Rajoitusten asteittainen purkaminen ja liikkumisen turvallisuus ovat erityisen tärkeitä Helsingille. Sataman kautta kulkeva laivaliikenne kytkee Tallinnan ja Helsingin kaksoiskaupungiksi, millä on suuri merkitys työvoiman liikkuvuudelle, elinkeinoelämälle ja matkailulle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.