Ilkivalta uhkaa tyhjää Lastenlinnaa – poliisi alkoi harjoitella suojellun rakennuksen käytävillä

Koirapoliisi harjoitteli muun muassan Lastenlinnan suojellussa kaarevassa osassa. Aapo Siippainen
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Tyhjillään oleva Meilahden Lastenlinna on saanut uutta väliaikaista käyttöä. Koirapoliisit käyttävät sairaalan käytäviä ja huoneita muun muassa taktiseen harjoitteluun.

Helsingin Uutiset seurasi harjoitusta keskiviikkona sairaalarakennuksen sisällä. Paikalla oli noin kymmenen poliisia ja ainakin yksi poliisikoira.

Taide-aarteiden täyttämästä Lastenlinnasta hierotaan kauppoja nyt tosissaan – Kotka-kabinetin satumainen yksityiskohta mykistää

Poliisi kertoo, että se harjoittelee sairaalarakennuksen sisällä matalalla profiililla. Ulospäin ovat näkyneet vain sairaalan parkkipaikalla olleet useat poliisiautot.

–Poliisin näkyminen alueella ei ole huono asia ennalta estävässä mielessä. Nämä tyhjänä olevat rakennuksethan aika ajoin joutuvat ilkivallan kohteeksi, sanoo ylikomisario Pekka Höök Helsingin poliisin viestinnästä.

Poliisi harjoitteli Lastenlinnassa toukokuussa. Aapo Siippainen

Koirapoliisit harjoittelivat toukokuussa muun muassa Lastenlinnan kaarevassa osassa, joka on suojeltu. Rakennuksessa ja sen käytävillä on paljon taide-esineitä ja arvolamppuja.

Poliisin viestinnästä kerrotaan, että poliiseilla on tarkat suunnitelmat, jotta rakennukselle ja irtaimistolle ei koidu vahinkoa.

– Siivoamme kaikki jälkemme harjoituksen jälkeen, harjoitukseen osallistunut poliisi sanoi.

Vuonna 1948 valmistunut Lastenlinna näyttää kauempaa funkkisrakennukselta. Läheltä katsottuna arkkitehtuurista paljastuu satukirjoista tuttua taidetta ja koristeellisuutta. Aapo Siippainen

Poliisi harjoittelee säännöllisesti purkutaloissa ja tyhjillään olevissa rakennuksissa. Poliisin mukaan Lastenlinna sopii harjoituspaikaksi sen takia, että siellä on paljon tyhjää tilaa.

– Lastenlinnan tapaiset paikat tuovat kaivattua vaihtelua koirien ja poliisien harjoitteluun. Harjoituksissa kaivataan autenttisia ympäristöjä. On hyvä, että käytössä on muitakin paikkoja kuin Pasilan poliisitalo, joka tulee äkkiä tutuksi, sanoo ylikomisario Pekka Höök sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Helsinkiläinen lentokapteeni taittaa mökkimatkan saaristoon puolessa tunnissa – "Kun ajan rannan ohi, yhdeksän kymmenestä kännykästä on pystyssä"
 2. Jakomäen sydämen rakentaminen viivästyi, koulu alkoi vielä vanhoissa tiloissa – Projektinjohtaja: "Ehkä vähän haasteellisempi rakennus toteuttaa"
 3. Saunaraati löysi asuntomessuilta elämyksiä – täydelliseen saunahetkeen tarvitaan muutakin kuin kiuas
 4. Henkilökuntapula hidastaa uusien näytteenottopaikkojen avaamista Helsingissä – Näin moni saa tällä hetkellä koronatestistä positiivisen tuloksen
 5. Kaupunginteatterin ja Kansallisen teatterisyksy käynnistyy koronasta huolimatta – paikkoja myydään edelleen vain puolet normaalista
 6. Penkinlämmittäjistä tuttu Tero Tiittanen tekee Kuutamokeikan teatteri- ja eduskuntamies Ville Virkkusen kanssa
 7. Ylijäämäomenat kiertoon
 8. Pyöräliiton puheenjohtaja Helsingin Uutisissa: "Mitä enemmän lapsia tuodaan kouluun autolla, sitä vaarallisempia koulujen lähialueet ovat"
 9. Vihreiden Otso Kivekäs Helsingin Uutisissa: Laki kieltää ikäsyrjinnän, mutta sitä on helppo kiertää – "Ongelma on, että he eivät löydä uutta työtä"
 10. T24: Suomalaismatkailijat eivät enää työllistä Suomen suurlähetystöä Tallinnassa entiseen malliin
 11. Pyörällä kouluun
 12. Työvoima valuu Helsingin liepeille asuntojen hintojen, liikenneratkaisujen ja eläköitymisen vuoksi – Päätoimittaja Karri Kannala: "Helsinki ei voi ummistaa silmiään"
 13. Ikääntyneiden heikko työllisyys johtuu syrjinnästä, johon laki ohjaa
 14. "Tupsahda" kuuntelemaan iltasatuja – Malmin kirjastossa luetaan syksyllä satuja
 15. Päätoimittaja Kannala: Korona, asuntojen hintataso, liikenneratkaisut ja eläköitymiset eivät edistä muuttamista Helsinkiin vaan sen liepeille

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Helsinkiläinen lentokapteeni taittaa mökkimatkan saaristoon puolessa tunnissa – "Kun ajan rannan ohi, yhdeksän kymmenestä kännykästä on pystyssä"
 2. Pyöräilijä kaatui Malmilla – Haki kaupungilta 10 000 euron korvauksia
 3. Pyöräilijä kaahannut Mechelininkadulla jo kaksi kertaa yli 50 km/h – Poliisi epäilee menopelin laillisuutta: "Melkoiset muskelit saa olla jaloissa..."
 4. Jätkäsaareen valmistui puisto, joka ei näytä järin luonnolliselta – vanhemmat seuraavat sydän kurkussa aluetta halkovan pyörätien liikennettä
 5. "Onpa jäätävän kolkko bunkkeri" – Helsinkiin avautui uusi 335 lapsen päiväkoti, jonka harmaat betoniseinät herättävät kummastelua
 6. Tukesilta 7 faktaa maskinostoon: Mieti ensin, mihin käyttöön olet maskia hankkimassa
 7. Kaivopuiston ajoestekokeilu keskeytetään – "Hyvistä tavoitteista huolimatta ei ollut onnistunut"
 8. Raidejokeri jumiutui valituskierteeseen Helsingissä – asukasyhdistys ja luonnonsuojelijat haluavat muuttaa pikaratikan linjausta
 9. Työvoima valuu Helsingin liepeille asuntojen hintojen, liikenneratkaisujen ja eläköitymisen vuoksi – Päätoimittaja Karri Kannala: "Helsinki ei voi ummistaa silmiään"
 10. Jättikorttelin yhteispiha Helsingin kantakaupungissa on kuin linnan puisto – asukkaat kutsuvat sinne vieraitaan eväsretkelle
 11. Vihreiden Otso Kivekäs Helsingin Uutisissa: Laki kieltää ikäsyrjinnän, mutta sitä on helppo kiertää – "Ongelma on, että he eivät löydä uutta työtä"
 12. T24: Virossa kolme uutta koronavirustartuntaa
 13. Helsingissä joukkoaltistuminen koronalle viime viikonlopun musiikkitapahtumassa
 14. Helsinkiläinen Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin: "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin – naama roikkui"
 15. Tällaista murskakritiikkiä sai Kaivopuiston kesäkokeilu: Kaikki liikkuivat niin kuin ennenkin, yrittäjät kärsivät ja betoniporsaat olivat rumia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.