Ilkivalta uhkaa tyhjää Lastenlinnaa – poliisi alkoi harjoitella suojellun rakennuksen käytävillä

Koirapoliisi harjoitteli muun muassan Lastenlinnan suojellussa kaarevassa osassa. Arkisto/Aapo Siippainen
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Tyhjillään oleva Meilahden Lastenlinna on saanut uutta väliaikaista käyttöä. Koirapoliisit käyttävät sairaalan käytäviä ja huoneita muun muassa taktiseen harjoitteluun.

Helsingin Uutiset seurasi harjoitusta keskiviikkona sairaalarakennuksen sisällä. Paikalla oli noin kymmenen poliisia ja ainakin yksi poliisikoira.

Taide-aarteiden täyttämästä Lastenlinnasta hierotaan kauppoja nyt tosissaan – Kotka-kabinetin satumainen yksityiskohta mykistää

Poliisi kertoo, että se harjoittelee sairaalarakennuksen sisällä matalalla profiililla. Ulospäin ovat näkyneet vain sairaalan parkkipaikalla olleet useat poliisiautot.

–Poliisin näkyminen alueella ei ole huono asia ennalta estävässä mielessä. Nämä tyhjänä olevat rakennuksethan aika ajoin joutuvat ilkivallan kohteeksi, sanoo ylikomisario Pekka Höök Helsingin poliisin viestinnästä.

Poliisi harjoitteli Lastenlinnassa toukokuussa. Aapo Siippainen

Koirapoliisit harjoittelivat toukokuussa muun muassa Lastenlinnan kaarevassa osassa, joka on suojeltu. Rakennuksessa ja sen käytävillä on paljon taide-esineitä ja arvolamppuja.

Poliisin viestinnästä kerrotaan, että poliiseilla on tarkat suunnitelmat, jotta rakennukselle ja irtaimistolle ei koidu vahinkoa.

– Siivoamme kaikki jälkemme harjoituksen jälkeen, harjoitukseen osallistunut poliisi sanoi.

Vuonna 1948 valmistunut Lastenlinna näyttää kauempaa funkkisrakennukselta. Läheltä katsottuna arkkitehtuurista paljastuu satukirjoista tuttua taidetta ja koristeellisuutta. Arkisto/Aapo Siippainen

Poliisi harjoittelee säännöllisesti purkutaloissa ja tyhjillään olevissa rakennuksissa. Poliisin mukaan Lastenlinna sopii harjoituspaikaksi sen takia, että siellä on paljon tyhjää tilaa.

– Lastenlinnan tapaiset paikat tuovat kaivattua vaihtelua koirien ja poliisien harjoitteluun. Harjoituksissa kaivataan autenttisia ympäristöjä. On hyvä, että käytössä on muitakin paikkoja kuin Pasilan poliisitalo, joka tulee äkkiä tutuksi, sanoo ylikomisario Pekka Höök sanoo.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut