Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kuva: Milon, 24, "äkäinen" peräkärrysauna herättää melkoista huomiota Kalasatamassa – "Vaaran tuntua"

Kalasataman eteläkärkeen on ilmestynyt kevään aikana pieni peräkärryn päälle rakennettu sauna. Saunominen vanhalla satama-alueella on herättänyt ihmetystä sosiaalisessa mediassa ja ohikulkijoissa, koska esimerkiksi lähistöllä oleva Sompasauna on pysynyt kiinni Suomen hallituksen suositusten mukaisesti.

Saunan omistajaksi esittäytyy Kulosaaressa asuva Milo Aminoff, 24.

– Olen käynyt Sompasaunalla noin vuoden ajan. Kun sen meni kiinni, mietin että olisi kiva saunoa jossain ihmisten kanssa. Rakensimme saunan ystävien kanssa neljässä päivässä. Peräkärryyn meni rahaa 300 euroa ja saunan tarvikkeisiin tuhat euroa.

Peräkärrysaunan lauteille mahtuu viisi henkeä, "änkeämällä kuusi".

– Kun pesän laittaa täyteen puita ja odottaa puoli tuntia, tulee heittämällä 120 astetta. Kiukaalla saa joko pehmeät ja pitkät löylyt tai nopeat ja äkäiset.

Aminoff korostaa, että kyseessä ei ole samalla tavalla yleinen sauna kuin Sompasauna.

– Monille olen joutunut sanomaan, ettei saunaan voi tulla. Tämä on ystävieni ja tuttavieni käytössä. Kaikki ovat tyytyväisiä, että pääsevät saunomaan. Saamme arvokasta sisältöä elämään.

Hengenvaarallinen ilmiö: Kuka heittää lasipulloja 134-metrisestä Majakasta? – "Älkää kävelkö tästä!"

Helsingin kaupunki on tietoinen saunasta. Alueidenkäyttö ja -valvonta yksikön päällikkö Antti Mäkinen sanoo, että peräkärry on pysäköintikieltoalueella. Suurempiin toimenpiteisiin kaupunki ei ainakaan toistaiseksi ole saunan suhteen kuitenkaan ryhtynyt.

 – Erilaisten tapahtuminen yhteydessä olevien siirrettävien saunojen kanssa ollaan toimittu niin, että jos peseytymisessä käytetään pesuaineita, niin pesuvedet on kerättävä talteen. Pelkälle huuhteluvedelle ilman pesuaineita on annettu lupa johtaa viemäriin, Mäkinen sanoo.

Aminoff kertoo, ettei saunassa peseydytä pesuaineilla.

– Tästä pääsee hyppäämään meriveteen. Kahden metrin hypyssä on vaaran tuntua. Toki veteen voi mennä portaitakin.

Peräkärrysauna ei ole pysyvästi Kalasatamassa.

– Siirrän sitä tarpeen mukaan, Aminoff sanoo.

Milo Aminoffin saunominen on herättänyt huomiota myös Karhu-oluen markkinoinnissa. Aminoff kertoi osallistuneensa Karhun järjestämään kampanjaan, jossa etsittiin intohimoisia saunojia. Aminoffin saunomisasenne teki kampanjan järjestäjiin niin suuren vaikutuksen, että hänen kertoma saunatarina päätyy kesällä olut-tölkin kylkeen.

Poliisi vahvistaa HU:lle: Rikosilmoituksia tehty – Majakasta lentänyt alas paistinpannu, skumppapullon palasia ja numerokylttejä

Sompasaunan hallituksen puheenjohtaja Lasse Mannonen sanoo, että yhdistys tiedottaa jäseniään saunan avaamissuunnitelmista ensi viikolla.

Museosta tuodut kirahvit rapistuvat Sompasaaressa, toiselta kaula katki – "Suunnitelmissa on, että jotain tapahtuu toukokuun aikana"

Ökytornin asukkailta satelee palautetta SRV:lle – Tammisten kolmiossa asuu tyytyväinen pariskunta: "Ihmettelisin, jos mitään soraääniä ei olisi"

Redin tornitaloon pettyneet Niina ja Jari peruivat asuntokaupat ja muuttivat Triplaan – uusi koti samalla paikalla kuin ensitreffit