Upea tanssiteos nähdään Pasilassa syksyllä – tarjolla raikas näkökulma liikkeeseen

Kaksivärinen fuuga on Carl Knifin tanssiteos, jonka ensi-iltaa vietetään Studio Pasilassa lokakuussa. Yoshi Omori
Jari Pietiläinen

Jari Pietiläinen

Keväältä koronaepidemian vuoksi peruuntunut Helsinki Dance Companyn ja Carl Knif Companyn yhteinen tanssiteos Kaksivärinen fuuga saa uuden ensi-iltapäivän ensi syksynä.

Ensi-ilta on 12. lokakuuta, ja teos saa kaikkiaan neljä esitystä loka-marraskuussa 2020 Studio Pasilassa.

– Teos oli viittä vaille valmis, kun maaliskuun ensi-ilta peruuntui. Odotan innolla sitä hetkeä, kun voimme tanssijoiden kanssa palata esityksen äärelle, sanoo koreografi Carl Knif.

Helsingin kaupunginteatterin tanssiryhmän Helsinki Dance Companyn ja Carl Knif Companyn yhteisen tanssiteoksen nimi viittaa Dmitri Šostakovitšin pianolle säveltämiin preludeihin ja fuugiin.

– Teoksessa olen löytänyt itselleni uuden ja raikkaan näkökulman liikkeeseen ja koreografiaan.

– Tavoitteena on ollut löytää tuore tapa lähestyä musiikkia sekä leikkisämpi ote ja rönsyilevämpi kieli koreografiaan, Knif kuvaa teostaan.

Kaksivärisessä fuugassa tanssivat Jonna Aaltonen, Jyrki Kasper, Pekka Louhio, Heidi Naakka, Mikko Paloniemi, Terhi Vaimala ja Eero Vesterinen.

Valosuunnittelusta ja skenografiasta vastaa William Iles. Pukusuunnittelija on Karoliina Koiso-Kanttila, ja äänisuunnittelija on Janne Hast. Naamioinnin on suunnitellut Milja Mensonen.

Taiteilijatapaaminen ja keskustelutilaisuus järjestetään esityksen yleisölle 26. lokakuuta.

Tilaisuuden juontaa tanssikirjoittaja ja tanssin tutkija Tiina Suhonen. Keskustelemassa ovat koreografi Carl Knif ja teoksen tanssijoita ja taiteellisia suunnittelijoita.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut