Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asukkaat alkoivat vältellä Mustikkamaata ja Isoisänsiltaa – arkkitehti ei sulje pois varoituskylttejä tai kaistaviivoja

Korona: Asukkaat välttelevät ruuhkaista Isoisänsiltaa.

Isoisänsillan ja Mustikkamaan ulkoilureittien ruuhkaisuus herättää huolta Kalasataman asukkaissa.

Erityisesti silta on aurinkoisina viikonloppuina niin täynnä, että turvavälin pitäminen on vaikeaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kehottaa välttämään ihmisjoukkoja ja tungoksia ja pitämään kanssaihmisiin vähintään metrin etäisyyttä.

Kalasatamassa asuva Noora Tuomi on tulossa maanantaiaamuna rullahiihtolenkiltä. Hän toteaa, että sillalla täytyy hiihtää kapeasti, jotta ei osu muihin.

– Vilkkaimpina aikoina sillalla kulkee paljon koiranulkoiluttajia, lapsia, pyöräilijöitä ja rullaluistelijoita. Se on usein aika ruuhkainen varsinkin myöhemmin päivällä.

Isoisänsillan ruuhkat ahdistavat ihmisiä – voiko korona tarttua sillalla?

Sadan metrin jono Suomenlinnan lauttaan – "Ollaan kuitenkin aika kaukana lautan maksimimatkustajamäärästä"

Koiraa ulkoiluttava Melinda Koso-Hirvonen kertoo, että aamulla ruuhkaisuus ei aiheuta ongelmia, koska hän on yleensä liikkeellä varhain.

– Aamulla tässä ei ole minusta mitään vikaa. Viiden aikaan olemme kieltämättä ehkä vähän vältelleet siltaa. On se ollut aika täysi.

Välttely ei johdu hänen mukaansa pelkästään sillasta vaan myös siitä, että Mustikkamaan ulkoilureitit ovat ruuhkaisia.

Voisiko sillan ruuhkia helpottaa esimerkiksi kyltein tai kaistaviivoin?

Helsingin kaupungin asemakaavapalvelun arkkitehti Teo Tammivuori, joka on myös Isoisänsillan toinen arkkitehti, ei tyrmää kylttejä ja kaistaviivoja suoralta kädeltä.

Tammivuoren mielestä toimenpiteet pitäisi kuitenkin suunnitella koko kaupungin tasolla, koska ruuhkaisia paikkoja on eri puolilla Helsinkiä.

– Silloin ratkaisu olisi yhtenäinen ja selkeä ja se olisi harkittu kattavasti, hän perustelee.

Ruokakaupat ovat esimerkiksi poistaneet kassoilta ostoksia erottavat kapulat, asentaneet kassoille pleksejä ja kiinnittäneet lattiaan teippauksia. Tammivuoren mukaan vastaavanlaisia keinoja voitaisiin käyttää myös julkisissa tiloissa.

– Mehän emme tietenkään tiedä, kuinka kauan tämä pandemia kestää. Tuollaisia toimenpiteitä ei kannata lähteä tekemään muutamien kuukausien takia. Jos tilanne jatkuu pitkään, silloin toimenpiteet kannattaa hoitaa koordinoidusti.

Tammivuori huomauttaa, että kaupungilla on tietoa kevyen liikenteen määristä eri puolilla kaupunkia. Tiedon avulla toimenpiteet voitaisiin kohdistaa juuri oikeisiin paikkoihin.

Tammivuori pitää todennäköisenä, että pitkittyessään koronakriisi alkaa vaikuttaa kaupunkisuunnitteluun.

– Jos tämä jää pidemmäksi aikaa päälle, se vaikuttaa ihan huomattavasti. Vaikutukset alkavat ihan siitä, että etätyön tekeminen vähentää toimistotilojen tarvetta, millä on vaikutuksia kaupunkirakenteeseen.

Kriisin pitkittyessä joudutaan myös pohtimaan, miten varmistetaan kaupungin elävyys ja kivijalkakauppojen toiminta.

Tältä näyttää Korkeasaareen tuleva silta – pidetään aluksi suljettuna yleisöltä

Hengenvaarallinen ilmiö: Kuka heittää lasipulloja 134-metrisestä Majakasta? – "Älkää kävelkö tästä!"

Poliisi vahvistaa HU:lle: Rikosilmoituksia tehty – Majakasta lentänyt alas paistinpannu, skumppapullon palasia ja numerokylttejä

Kuva: Milon, 24, "äkäinen" peräkärrysauna herättää melkoista huomiota Kalasatamassa – "Vaaran tuntua"