Vuonna 1948 syntyneet Pekka, Lauri ja Pauli harjoittelevat Käpylän jalkapallokentällä SM-kisoihin – tämä potku on kielletty yli 70-vuotiailta

Jalkapallo: Käpylän Pallon yli 70-vuotiailla pelaajilla on kovat tavoitteet loppukesän SM-kisoissa.

Käpylässä treenataan 70-vuotiaiden SM-kisoihin. Säällä kuin säällä. Tällä kertaa tuli räntää. Maanantaina kentällä olivat Pekka Ropponen sekä Lauri ja Pauli Silvennoinen. Sakari Nupponen
Sakari Nupponen

Sakari Nupponen

Pallo pyörii Amerin nurkalla. On pyörinyt pitkään, sillä Käpylän Pallo haluaa uusia viimevuotisen mestaruutensa 70-vuotiaiden miesten SM-turnauksessa.

Pallottelemassa ja lämpöä ottamassa ovat mestarijoukkueeseen kuuluvat Pekka Ropponen sekä kaksosveljet Lauri ja Pauli Silvennoinen. He ovat ikäluokkaa 1948.

Taustalla on muuten talo, jossa KäPa perustettiin 1956. Siitä kertoo kyltti seinässä.

Samaan aikaan Koskelantien kentällä harjoittelee omatoimisesti viisi tyttöä. Ikäero herroihin on vähintään 55 vuotta. Käpylän urheilupuiston yläkentällä, jossa talvisin on kuplahalli, tekevät tekniikkaharjoituksia näitä ikämiespalloilijoita liki 70 vuotta nuoremmat poikaset.

Puotinkylän Valtti järjestää turnauksen kotikentällään 3. elokuuta. Toistaiseksi ei ole muuta tiedossa, vahvistaa ikämiesten yhteyshenkilö Lauri Visto.

Sarja pelataan yhden päivän aikana seitsemän miehen pienkentillä – samanlaisilla, millä juniorit aloittelevat uraansa.

Suurten ikäluokkien perässä ei ole varttumassa niin paljon uusia pelaajia.

Ohjeita Palloliitosta toki odotetaan:

Kielletäänkö pääpeli, missä räkä roiskuu? Tuleeko lajista todella vihreän veran shakki?

Tosin jo nytkin 70-vuotiaiden säännöt kieltävät maalipotkun antamisen yli puolenkentän ja maalivahdin avaavan pelin käsistään tai pompusta yli keskiviivan. Normaali rajaheitto on vielä säännöissä, mutta senkin voisi muuttaa sivurajapotkuksi.

Viime maanantaina Käpylässä harjoitelleiden Ropposen ja Silvennoisen veljesten puheissa vilahtelevat jo vastustajien nimet. Monet pelaajat tunnetaan vuosien takaa. Osa tunnetaan aktiiviuralta ja osa nuoremmista ikämiesluokista.

Valtin ja Käpylän Pallon lisäksi maakunnista ovat tulossa Tampereen Ilves ja Kokkolan Konkarit. HIFK:ta odotellaan mukaan ja Vantaan VJS:kin voisi saada joukkueen kokoon.

Myös Tampereella on pidetty 2-3 miehen harjoituksia asuntomessualue Vuoreksen kentällä – jopa kaksi kertaa viikossa. Tavoitteena on ryöstää pokaali takaisin. Joukkueita siis kootaan jo. Viime vuonna pelaajien ikähaarukka oli 70-77. 78:aa vuotta vanhempien ilmestyminen kentälle olisi iso yllätys.

Tampereella murehditaan, tuleeko sarjaan enää uusia pelaajia? Tuntuu kummalta ajatukselta, kun kaikki vanhenevat entistä terveempinä, mutta ei:

– Kysymys on nimenomaan siitä, että sodanjälkeisten suurten ikäluokkien perässä ei ole varttumassa niin paljon uusia pelaajia, Ropponen selvittää.

Voi olla jopa niin, että nämä kuninkuusluokan kisat loppuvat ennen pitkää.

Jalkapallo on pikkukentälläkin sen verran vaativampaa kuin sisäpelit. Koripallossa pelattiin viime talvena 75-vuotiaiden SM-kullasta ja ensi syksynäkin mukaan on lähdössä kolme joukkuetta, jos koronatilanne sallii.

Jalkapallon 70-vuotiaiden SM-turnaus kantaa kuulun peristadilaisen futarin Pekka Hämäläisen (1938-2013) nimeä.

HIFK:n hyökkääjä toimi 11 vuotta oman seuransa puheenjohtajana ja Palloliiton puheenjohtajana 1997-2009.

Elintarviketeollisuudessa juristina leipätyönsä tehnyt Hämäläinen oli myös Palloseura Trikiinien puheenjohtaja 1969-2004.

Veikkausliiga

Alkaa heinäkuussa

Veikkausliigan kausi alkaa keskiviikkona 1.heinäkuuta.

Kausi päättyy marraskuussa.

Helsingistä sarjassa pelaavat HJK ja HIFK.

Joukkueet ovat voineet aloittaa pienryhmäharjoittelun. Täysipainoinen harjoittelu alkaa kesäkuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Taas uusi saari avautui yleisölle Helsingissä – piskuinen luoto luotsitupineen on saaristo pienoiskoossa
 2. Jan Vapaavuori tyrmistyi väitteistä A-studiossa – "Maailmassa ei ole montaa organisaatiota, jossa..."
 3. Salaattibaarit tekivät paluun kauppoihin tauon jälkeen – "Koronan leviämisriski ottimien välityksellä pieni"
 4. Rautatieaseman historialliseen lippuhalliin avattiin uusi ravintola – tältä sisällä näyttää nyt
 5. Rantapuistoon tuli Helsingissä grillauspaikat mutta ei julkista vessaa, koska sitä vastustettiin – "Yksilön itsekkyys koituu aina kaikkien haitaksi"
 6. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 7. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 8. Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon
 9. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 10. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen
 11. T24: Eteläisestä Virosta voi olla vaikea löytää majoitusta syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna – Silloin ajetaan Rally Estonia
 12. Somessa on lietsottu huhuja Venäjällä sattuneesta ydinonnettomuudesta – Seurauksena mahdollisesti terveyshaittaa aiheuttava hamstrausilmiö
 13. Espoon tämän vuoden väestönkasvusta lähes 100 % vieraskielisiä
 14. "Sähköauto kulkisi tällä tuotannolla yli 10 miljoonaa kilometriä" – Sipoon jättimäiseen logistiikkakeskukseen asennetaan 4 000 aurinkopaneelia
 15. Vuokrat nousivat eniten isoissa kaupungeissa – poikkeusajasta huolimatta vuokra-asuntoja haettiin keväällä ennätysmäärä

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Nämä 9 Helsingin ravintolaklassikkoa tulisi kokea edes kerran elämässä – "Keittiö ja palvelu ovat olleet ensiluokkaisia kautta aikojen"
 2. Jan Vapaavuori tyrmistyi väitteistä A-studiossa – "Maailmassa ei ole montaa organisaatiota, jossa..."
 3. Kuva: Senaatintorin terassi aukesi hyvin hiljaisena – juomien hintataso jakoi heti mielipiteet
 4. IS: Turkulainen Kristina ällistyi – Postissa tuli kirje ja 1200 dollaria presidentti Donald Trumpilta
 5. T24: Viron koronatilanne 1. heinäkuuta: Viruksen leviämisvauhti jatkaa hidastumistaan
 6. Vihamielinen peli-ilmiö käänsi päitä Helsingin keskustassa – nämä 5 asiaa jokaisen tulee tietää The Last of Us Part II:sta
 7. Rantapuistoon tuli Helsingissä grillauspaikat mutta ei julkista vessaa, koska sitä vastustettiin – "Yksilön itsekkyys koituu aina kaikkien haitaksi"
 8. Rautatieaseman historialliseen lippuhalliin avattiin uusi ravintola – tältä sisällä näyttää nyt
 9. Ainutlaatuinen saari avautuu retkikohteeksi Helsingissä – 1800-luvun luotsituvasta tehtiin ravintola
 10. Upouuden koulun lasikatto ei kestänyt rankkasateita – "Seuraava ongelma on kosteuden aiheuttama huono sisäilma"
 11. Espoon tämän vuoden väestönkasvusta lähes 100 % vieraskielisiä
 12. Helsingissä hukkui kesäkuussa 5 ihmistä – MTV: Uimarannoille varoituskylttejä arabiaksi ja somaliksi
 13. "Aikataulussa ollaan enää nippa nappa" – Raidejokeri kohtasi vaikeuksia, jotka projektinjohtajan mukaan tässä kohti hanketta ovat "hankala asia"
 14. Lähes 100 päivää palanut koronasymboli sammutettiin Helsingissä – hotellinjohtaja paljastaa, kuinka jättisydän tehtiin
 15. T24: Viru-hotellin uusi johtaja Sari Sopanen: Paluu Tallinnaan on paluu juurille

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.