Päätoimittaja Kannala: Kesätöiden vähentäminen kasaa ongelmia tuleville vuosille – "Nuoria työllistäviä yrityksiä täytyy nyt todella kiittää ja arvostaa"

Helsingin Uutisten päätoimittaja Karri Kannala. Johanna Erjonsalo
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Kesätyöpaikkojen vähenemisellä voi olla Suomelle kauaskantoisia seurauksia, sanoo Helsingin Uutisten päätoimittaja Karri Kannala pääkirjoituksessa.

– Kesätyö on arvokas kosketus työelämään. Koronan takia se jää liian monelta saamatta, mikä osaltaan kasaa ongelmia tuleviin vuosiin. Koronan aiheuttamien lomautusten ja niistä seuraavan resurssipulan vuoksi myös tet-harjoittelut ja muut harjoittelujaksot ovat aiempaa vaikeammin toteutettavissa, vaikka yrityksillä halua olisikin, Kannala sanoo.

Osa yrityksistä joutuu taloudellisen pakon edessä jättämään kesätyöntekijät kokonaan palkkaamatta. – Yrityksiä, jotka tässäkin tilanteessa pystyvät nuoria työllistämään, täytyy todella kiittää ja arvostaa. Samoin kuntia ja muuta julkishallintoa.

Lue koko pääkirjoitus!

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut