Isoisänsillan ruuhkat ahdistavat ihmisiä – voiko korona tarttua sillalla?

Kalasataman kaupunginosan asukasmäärä kasvaa tällä hetkellä voimakkaasti. Moni asukas miettii, missä olisi tilaa turvalliseen ulkoiluun, kun viereisellä Mustikkamaalla on nyt kova kuormitus.

Nopein reitti Mustikkamaalle on Isoisänsilta, joka on aurinkoisella säällä ruuhkainen. Voiko koronavirus tarttua sillalla?

Uusi koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut henkilö yskii tai aivastaa, kerrotaan THL:n sivulla.

– Kun henkilö yskii tai aivastaa, voi suurempien pisaroiden lisäksi syntyä myös hyvin pieniä pisaroita, jotka voivat jäädä hetkeksi ilmaan aerosolimuodossa. Tämä ilmavälitteisen tartunnan riski on kuitenkin nykytiedolla vähäinen, THL:n sivulla kerrotaan.

Virus voi tarttua myös kosketuksen kautta pinnoilta, joille on hiljattain päätynyt sairastuneen hengitystie-eritteitä.

– Koronavirukset eivät kuitenkaan säily tartuttavina pinnoilla pitkään, THL kertoo.

Riski nykytiedolla vähäinen

Voiko koronavirus tarttua sillalla?

Uusi koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut henkilö yskii tai aivastaa.

Kun henkilö yskii tai aivastaa, voi suurempien pisaroiden lisäksi syntyä myös hyvin pieniä pisaroita, jotka voivat jäädä hetkeksi ilmaan aerosolimuodossa. Tämä ilmavälitteisen tartunnan riski on kuitenkin nykytiedolla vähäinen.

Virus voi tarttua myös kosketuksen kautta pinnoilta, joille on hiljattain päätynyt sairastuneen hengitystie-eritteitä. Koronavirukset eivät kuitenkaan säily tartuttavina pinnoilla pitkään.

Lähde: Thl

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut