Onko tässä Suomen pienin ravintola? – "Saan ottaa sisään 4 asiakasta, ei mitään järkeä!"

Ovet auki: Lohjalaisen Mikko Utterin Suomen pienimmän ravintolan paikkamäärä tippuu 8:sta 4:ään – Helsingissä satojen paikkojen jättiterasseja.

Mikko Utter pyörittää Lohjalla Suomen kenties pienintä ravintolaa. Ovet avautuvat, mutta Utterin kahdeksan asiakaspaikkaa puolittuvat neljään koronarajoitusten takia. Kai Jauhiainen
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Lohjalaisessa Mikko Utter -ravintolassa on vain kahdeksan asiakaspaikkaa. Länsi-Uusimaa kertoo, että kyseessä on Suomen pienin ravintola. Kun ravintolat saavat avata ovensa 1.6., ravintoloitsija Mikko Utter saa ottaa sisälle vain neljä asiakasta, koska koronarajoitukset puolittavat asiakasmäärän.

– Suomessa on 11 000 ravintolaa ja on käsittämätöntä, että ne pistetään nyt samaan muottiin ja epätasa-arvoiseen asemaan. Minä saan ottaa sisään neljä asiakasta kerrallaan ja Helsingissä avataan 500 henkilön terasseja. Ei tässä ole koronan ennaltaehkäisyn kannalta mitään järkeä, kertoo Mikko Utter Länsi-Uusimaassa.

Rajoitukset asettavat Utterin mukaan myös koko ravintola-alan eriarvoiseen asemaan.

– En minä halua kategorisia rajoituksia millekään alalle, mutta nyt ravintola-ala on ainoa. Jos minulle tulee kahdeksanhenkinen seurue, niin neljä pääsee sisään ja loput neljä voivat vapaasti kierrellä kauppakeskuksissa, missä on kuitenkin monikymmenkertainen ihmismäärä.

Kaupunki aikoo luopua ravintolalegenda Kappelin rakennuksesta –  kellarissa sisäilmaongelma

Utter perusti ravintolan Lohjalle vuonna 2015. Ravintolassa kaikki asiakkaat syövät saman pitkän pöydän ääressä. Mikko Utter on ravintolan ainoa työntekijä. Konseptiin kuuluu, että hän kertoo asiakkaille ruokaan liittyviä tarinoita samalla kun valmistaa ruokaa ja tarjoilee sitä.

S-ryhmän ravintolahenkilökunta palaa omiin töihin – Nämä 35 ravintolaa avautuu kesäkuun alussa pk-seudulla

Viranomainen myönsi virheen – Kallion olutravintola saa myydä erikoista vappujuomaa yhdellä lisäehdolla

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut