Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoon räjähdystä tutkitaan kahtena murhan yrityksenä, poliisien vammat eivät vaatineet sairaalahoitoa – Tämä tapauksesta nyt tiedetään

Keskusrikospoliisi tutkii Espoon Mäkkylässä maanantaina tapahtunutta räjähdystä kahtena murhan yrityksenä. Lisäksi selvitetään asunnosta löytyneen menehtyneen henkilön kuoleman syy.

Räjähdyksessä loukkaantuneet poliisit kävivät vammojensa takia sairaalassa, mutta eivät joutuneet jäämään sairaalahoitoon.

Kaksi Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisia loukkaantui maanantaina 25. toukokuuta noin kello 20.45 aikaan, kun he olivat menossa suorittamaan poliisitehtävää Ruutikellarintiellä sijaitsevaan kerrostaloasuntoon. Kun partio avasi asunnon oven, oviaukossa laukesi räjähde.

– Räjähdystä seurasi useamman tunnin kestänyt operaatio, kun poliisi selvitti asunnon turvallisuutta. Tässä yhteydessä tehtiin myös päätös asuintalon evakuoimisesta. Poliisioperaation aikana asunnosta löytyi kuolleena vuonna 1979 syntynyt mies, jota epäillään poliisimiehiin kohdistuneista murhan yrityksistä, sanoo poliisin tiedotteessa rikoskomisario Olli Töyräs Keskusrikospoliisista.

Varsinainen poliisioperaatio paikalla päättyi aamuyöllä 26. toukokuuta ja talon asukkaat saavat palata kotiin. Poliisi kuitenkin jatkaa tapahtumapaikalla teknistä tutkintaa ja ihmisten puhuttamista.

– Teknisessä tutkinnassa selvitetään muun muassa sitä, millaisia räjähteitä asunnon oven tuntumaan oli sijoitettu. Epäilyn mukaan räjähteet oli asetettu ovelle vahingoittamistarkoituksessa, mutta tutkinta on niin alkuvaiheessa, ettei esimerkiksi motiivia tekoon voida arvioida. Tällä hetkellä ei ole kuitenkaan mitään viitteitä siitä, että asia kytkeytyisi esimerkiksi järjestäytyneeseen rikollisuuteen tai terrorismiin, Töyräs sanoo tiedotteessa.

Tapauksen tutkinta siirtyi aamuyöllä Keskusrikospoliisille, koska räjähdyksessä loukkaantui poliiseja. KRP tiedottaa kuitenkin tekevänsä tutkinnassa yhteistyötä Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen kanssa.

Lue lisää: Räjähdys kerrostaloasunnossa Espoon Mäkkylässä – kahdelle poliisille vammoja